Diskusija:Jagex

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Čau visi vai kāds admins vai zinošs cilvēks man varētu pārādīt kā uztaisīt tādu kā tabulu Jagex angļu versijā? :)

Mums nav veidnes tādai infokastei, tāpēc tev ir jāuztaisa tabula rekur angļu vikipēdijā rakstīts kā to dara. Starp citu Lietošanas pamācības izlasīšana varētu tev palīdzēt izvairīties no neskaidrībām un kļūdām (šī ir diezgan īsa un domāta jauniem lietotājiem, lai īsi apstāstītu to svarīgāko) ---- Xil/gribi par to parunāt ? 17:47, 9 jūlijā, 2007 (UTC)
Nu, tieši tādu veidni (tā ir nevis vienkārša tabula, bet veidne) kā angļiem nebūs viegli uztaisīt - viņi ir labi pacentušies (un pārcentušies :-)) Tur ir visai sarežģīta daudzpakāpju struktūra. Ja ir elementāras zināšanas par HTML, var taisīt parastu tabulu ar tagiem, kaut gan tas nav īsti vēlams. Kā taisīt veidnes, var palasīt šeit, bet vienkārša tā pamācība vis nav... Te ir tieši par infokastēm. --ScAvenger 18:12, 9 jūlijā, 2007 (UTC)
Es domāju, ka jātaisa vienkāršu tabulu tieši šim rakstam nevis veidni - neizskatās, ka šeit būtu sevišķi daudz rakstu par kompānijām, kur to ielikt. Hmm, neizskatās tik briesmīgi, angļu pilsētu infokaste ir daudz sarežģītāka ---- Xil/gribi par to parunāt ? 18:24, 9 jūlijā, 2007 (UTC)
Nezinu gan, taisīt atsevišķu veidni, teiksim, tikai priekš taga </div> , kā tur bija izdarīts, man liekas pietiekami briesmīgi :-) --ScAvenger 18:52, 9 jūlijā, 2007 (UTC).
Kautkādu tabulu paņēmu, html zināšanas ir bet drusku un ar to nepietiek un lietošanas pamāčibu jau skatījos, bet bildi arī nemāku ielikt, kad lieku ieliekas tikai bildes links uz kura uzspiežot atveras bilde... :(
Nu cerams ka strādās, paldies par palīdzību! :) --Kristaps513 9:22, 10 jūlijā, 2007 (UTC).
Xil, bet tieši tādas es domāju lietot Runescape un citos spēļu rakstos, bet lai tādu te uztaisītu, daudz jāčakarējas un vai es maz to varu? :/
ScAvenger, palasīju, bet lāga nesapratu un neatradu tādu veidu. :/
--Kristaps513 9:40, 10 jūlijā, 2007 (UTC).

Protams, ka vari, nav nemaz tik sarežģīti, lai gan jāatzīst, ka nedaudz piņķerīgi - tabulai jāsākas ar {| bet jābeidzas ar |} ailīti raksta kā |- bet šūnu kā | Aiz {| raksta kā jāizskatās visai tabulai, infokastei drošvien derētu class="infobox bordered" Aiz |- raksta kā jāizskatās rindiņai, piemēram, ja grib to iekrāsot citā krāsā, nedomāju, ka to tev šajā gadījumā vajadzēs. Šūnas noformējumu savukārt raksta starp divām | piemēram, infokastei drošvien vajadzēs, lai augšējās šūnas būtu divu šūnu platumā, lai to dabūtu jāraksta |colspan="2"| un drošvien vajadzēs, lai šo šūnu saturs ir pa vidu tāpēc vēl jāieraksta align="center". Piemēram rakstot
{|class="infobox bordered"
|-
|colspan="2" align="center"|Nosaukums
|-
|colspan="2" align="center"|[[Image:piemers.jpg|100 px]]
|-
|Parametra nosaukums
|Kaut kādi dati
|}

Nosaukums
Parametra nosaukums Kaut kādi dati

Iegūst blakus redzamo tabulu. Parasti visvienkāršāk ir sameklēt kādu citu tabulu, kas ir līdzīga tam ko tu gribi un nošpikot, daļu parametru var vienkārši pārkopēt. Kas attiecās uz html - vikipēdijai ir sava valoda, vēlamāks lietot to nevis html, īpaši, ja tev nav ļoti labu zināšanu html. Attēliem ir jābūt vai nu šajā vikipēdijā vai commons, lai tos varētu izmantot, tas nozīmē, ka tev attēls jāielādē - kreisās malas rīkjoslā ir opcija "augšuplādēt failu", jāņem gan vērā, ka nedrīkst lādēt attēlus, bez īpašnieka atļaujas, screenshot un logo parasti ir aizsargāti ar autortiesībām, tomēr tiek uzskatīts, ka tie ir fairuse - tas ir ja tie tiek izmantoti pamatoti, neierobežojot īpašnieka tiesības, tos var lietot un par īpašnieku var neuztraukties. ---- Xil/gribi par to parunāt ? 14:17, 10 jūlijā, 2007 (UTC)

Hipersaites[labot pirmkodu]

Vikipēdijā iekšējās hipersaites nekad neliek formā [http://lv.wikipedia.org/wiki/Anglija Anglijas]. Tā forma domāta tikai priekš ārējām hipersaitēm. Ja vajag hipersaiti uz Vikipēdijas rakstu "Anglija", kura nosaukums tekstā ir locījumā, ir jāraksta [[Anglija|Anglijas]] jeb šajā gadījumā vēl vienkāršāk - [[Anglija]]s. Nav nepieciešams likt atkārtotas saites uz vienu un to pašu vārdu, pietiek, ja ieliek saiti uz pirmo tekstā minēto.
Tāpat, lai parakstītos diskusijās, nav jāraksta [http://lv.wikipedia.org/wiki/Lietot%C4%81js:Kristaps513 Kristaps513]. Tam ir paredzēta otrā poga no labās puses virs teksta loga. Vai arī var uzrakstīt ar roku četras tildes: ~~~~
Ar laiku visu iemācīsies :-) --ScAvenger 10:43, 10 jūlijā, 2007 (UTC)

Xil, es mēģināju no Angļu versijas ņemt, bet nestrādāja tabula, paldies par to tabulu ielikšu to! :) ScAvenger, par tām hipersaitēm man ilgu laiku nebija skaidrs,jo dažas vienkārši nestrādāja. Par to parakstīšanos aizmirsu, tāpēc nokopēju to un izmainīju. Pfff ir grūtāk nekā es domāju. :D Kristaps513 10:05, 11 jūlijā, 2007 (UTC)

Angļu versijā tiek izmantota veidne, tas nav gluži tas pats, kas tabula - tur ir iepriekš citā lapā uztaisīta tabula kuru var izmantot vairākos rakstos, vairumā gadījumu infokastes un citas veidnes, kas pārkopētas no angļu vikipēdijas šeit nestrādā ---- Xil/gribi par to parunāt ? 14:39, 11 jūlijā, 2007 (UTC)
Tās nelaimīgās hipersaites - ar "Java valodu" es pats biju kļūdījies - vajadzēja rakstīt [[Java (valoda)|Java]], nevis [[Java valoda|Java]], tāpēc arī nestrādāja. Ar "RuneScape" sanāca pavisam muļķīgi - bija raksts, kas saucas "Runescape", ar mazo "s" pa vidu, tāpēc saite [[RuneScape]] nestrādāja, bet bija jāraksta [[Runescape|RuneScape]]. Kā lai iesācējs te ko saprot, jo, ja meklēšanā uzraksta "RuneScape", raksts tiek atrasts, taču saite uz to nestrādā. Tagad uztaisīju attiecīgo pāradresāciju tam rakstam.
Lūdzu, neliec atkal atpakaļ saites citās vietās, kur minēta Java vai RuneScape - šo saišu dzēšana nebija kaitniecība, bet Vikipēdijas formas ievērošana - raksts nav lieki jāizraibina, saites uz šiem terminiem ir jau pašā pirmajā teikumā.
Likt saites uz ārējiem resursiem raksta tekstā ir ļoti slikts stils - tām jābūt ārējo saišu sarakstā raksta beigās vai arī tās jānoformē kā atsauce tekstā. Atsauces taisa šādi - vajadzīgajā vietā raksta
<ref>[http://VajadzīgaisLinks Paskaidrojums]</ref>.

Pašās raksta beigās ieliek:

==Atsauces==
<references/>

Numerācija notiek automātiski, ļoti ērti! --ScAvenger 16:22, 11 jūlijā, 2007 (UTC)

Nu jā, es mēģinu saprast kas kā un linkus saliku kā mācēju, bet drošvien kautkas vēl nav. :/
Kristaps513 19:19, 12 jūlijā, 2007 (UTC)
Gan jau tiksim galā :-) --ScAvenger 19:22, 12 jūlijā, 2007 (UTC)

Nu jau sanāk tīri labi! --ScAvenger 10:14, 13 jūlijā, 2007 (UTC)

O paldies par palīdzību ir jau kāda nojausma! :) Kristaps513 10:24, 25 jūlijā, 2007 (UTC)