Diskusija:Komats

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Man jau gan šķiet, ka komats neatdala vienkārši lietas. Tas tā rupji teikts. Drīzāk atdala vārdus un teikuma daļas, resp. strukturē teikumu.

Hmm, tas teksts laikam ir tulkots no angļu Vikipēdijas. Ar to atdala arī skaitļus, būtu jāpadomā kā to precīzāk noformulēt ~~Xil...sist! 15:06, 10 janvārī, 2008 (UTC)
Pat ne vienkārši skaitļus, bet daļskaitļa decimālo daļu. Ja tiek uzskaitīti dažādi skaitļi, tad to var uzskatīt par sarakstu kā, piemēram, teikumu ar vienlīdzīgiem locekļiem.
Bet kur tas ir noteikts? Varbūt ir kāds likums vai noteikumi, uz kuriem vajadzētu atsaukties šajā sakarā?
Ieliku atsauci. --ScAvenger 20:23, 29 jūlijā, 2008 (UTC)

"Pīpenes tāpat kā rudzupuķes pin Jāņu vainagos." – saskaņā ar Blinkenu te jāliek komatos: "Pīpenes, tāpat kā rudzupuķes, pin Jāņu vainagos." ("Latviešu interpunkcija", 2009, 222. lpp.) Komats nebūtu jāliek tad, ja "tāpat kā" lietots kā veida apstāklis: "Pīpenes pin Jāņu vainagos tāpat (= tādā pašā veidā, ar tiem pašiem paņēmieniem) kā rudzupuķes." --Apekribo (diskusija) 13:16, 11 martā, 2015 (EET)

Šis raksts ir diezgan kļūdains un būtu pamatīgi jāpārstrādā. --Apekribo (diskusija) 2020. gada 14. janvāris, plkst. 14.36 (EET)[atbildēt]