Diskusija:Kurvjziežu dzimta

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

RAKSTS NAV PABEIGTS! NAV KO DARĪT? PAPILDINI AR SAITĒM UN DATIEM, BET NEKO NEDZĒS!!!—Šo komentāru pievienoja Mirāža (diskusijadevums).

Rakstu lūgums publicēt tikai tad, kad tas ir kaut nedaudz lasāms! Sīkāk, kā to darīt, palasi te! Un lūgums NEBĻAUT, te nav delfi čats! --Digital1 17:09, 26 aprīlī, 2011 (UTC)

Pārdēvēt par "asteru dzimta"[labot pirmkodu]

Izskatās, ka raksts ir jāpārdēvē par "asteru dzimta" (zinātniskais nosaukums: Asteraceae). Agrāk dzimtas nosaukums bija Compositae, kas tulkojās kā "kurvjziežu dzimta", bet tā kā zinātniskais nosaukums ir mainīts, tad uzskatu, ka arī latviskais nosaukums ir jāmaina. --Treisijs (diskusija) 00:50, 25 septembrī, 2013 (EEST)

Nepārdēvēju, jo pašlaik ir slinkums meklēt atsauces manam domgājienam. --Treisijs (diskusija) 00:52, 25 septembrī, 2013 (EEST)
man šķiet ka tavs domu gājiens nav pareizs. tas, ka ir divi sinonīmi dzimtes latīniskajam nosaukumam, nenozīmē, ka arī latviskais ir jāmaina no tradicionālā uz otru. katrā ziņā tad vajag atsauces jaunos un uzticamos avotos. --Biafra (diskusija) 09:01, 25 septembrī, 2013 (EEST)
Man personīgi daudz labāk patīk vecie, latviskie, informatīvie nosaukumi — kurvjzieži, čemurzieži, lūpzieži, krustzieži... Bet jāskatās, kā ir pieņemts oficiāli. Starp citu, pašlaik ir divas kategorijas Kāpostu dzimta un Krustziežu dzimta, kas nekur neder. --ScAvenger (diskusija) 10:08, 25 septembrī, 2013 (EEST)
Mazliet paskatīju pieejamos resursus (sākumā internetu, tad arī grāmatas). Izskatās, ka kurvjziežu dzimta dominē. Piemēram, 2007. gadā izdotajā "Populārajā dabas enciklopēdijā" ir kurvzieži. Laikam jau tomēr atstājam. --Treisijs (diskusija) 12:22, 25 septembrī, 2013 (EEST)