Diskusija:Latvijas augstskolu reitingi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāds nevar apskaidrot - kādēļ loģiski ir fakts, ka augstāk jāvērtē tā universitāte, kur uz pasniedzēju ir mazāk studentu, nevis vairāk? Sanāk, ja es dibinu unversitāti ar 30 profesoriem un pieņemu 3 studentus - dundukus, mana universitāte loģiski būtu daudz labāka par RTU? --Krishjaanis 14:36, 1 jūlijā, 2008 (UTC)

Šķiet, ka tas ir citāts, kurš būtu pareizi jānoformē. Sava taisnība šādam vērtējumam ir, jo pasniedzēji var veltīt katram indivīdam vairāk laika (neapskatot studentu-duraku gadījumus). --Papuass 17:56, 1 jūlijā, 2008 (UTC)
Nebija jau minēts studenti - dunduki vai studenti - nedudunduki, tādēļ pagaidām jau sanāk patiesi, ka universitāte ar 3 studentiem daudz labāk par ~10 000 studentu universitāti. --Krishjaanis 11:02, 2 jūlijā, 2008 (UTC)
Man atkal ieinteresēja augstskolu absolventu skaits no visiem studentiem. Nesapratu, kā ir labāk. Manuprāt, jo lielāks ir absolventu procents, jo augstskola ir primitīvāka un to var absolvēt jebkurš "students-dunduks", savukārt, ja mazs absolventu procents, tad atkal kaut kas nav kārtībā. Procentam jābūt kaut kur pa vidu. Bet kur ir tas vidus? PS: Tas ir tikai manas pārdomas, tā starp citu :) --Treisijs 11:11, 2 jūlijā, 2008 (UTC)
Tātad ja mana universitāte jau gadiem marinē tos 3 studentus, tad es apsteidzu pat Kembridžu. :) --Krishjaanis 11:22, 2 jūlijā, 2008 (UTC)
Ja universitāte uzņem dundukus, tam nav nekāda loģiska sakara ar to, vai universitātē sniegtā izglītība ir augstas kvalitātes vai zemas. Jo ar frāzi "laba universitāte" saprot ne jau studentu intelekta līmeni, bet gan sniegtās izglītības kvalitāti. Līdzīgi arī datora kvalitāte nav atkarīga no lietotāja zināšanu līmeņa. Līdz ar to arguments universitātes izglītības līmenis nevar pazemināties, ja tajā ir vairāk pasniedzēju uz vienu studentu, bet drīzāk patiess ir pretējais apgalvojums paliek spēkā. -- Avellano 15:40, 2 jūlijā, 2008 (UTC)
Tiešā veidā neattiecas uz minēto argumentu, bet - aprēķina metodikā ir ietverts arī koeficients universitātes lielumam. Citiem vārdiem sakot, universitāte, kurā ir 3 000 studentu un 30 000 pasniedzēju (attiecība 1:10), tiks novērtēta augstāk nekā universitāte, kurā ir 3 studenti un 30 pasniedzēju (attiecība arī 1:10). -- Avellano 16:11, 2 jūlijā, 2008 (UTC)
Tas bija domāts vieglā joka gaisotnē - nevajag to uztvert tik nopietni un skaidrot to topu, kuru veido LU un kurā dīvainā kārtā LU ir pirmajā vietā (Un jā, es neesmu beidzis LU, bet gan citu, labāko universitāti Latvijā) --Krishjaanis 20:48, 2 jūlijā, 2008 (UTC)