Diskusija:Latvijas valsts budžets 2009. gadam

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Patiesībā raksts ir informatīvs. Pamat cipari tajā ir ietverti, kas man uz doto brīdi šķiet viss svarīgākie. Šis raksts nav par budžetu, bet par budžetu konkrētā laika posma, un tas raksts nekad nevarēs izcelties ar lielu daiļrunību, un vārdu krājumu. Ja ir vēlēšanās lai salieku skaitļus ar ieņēmumu, un izdevumu pozīcijām, tad tā ir cita lieta. Bet uz doto brīdi man tas nešķita svarīgākais. Patreiz man iedvesma, par to kas vairāk svarīgāk likās ir uztaisīt rakstus par budžetiem vairāku gadu garumā kuros būtu redzama krituma, un izaugsmes tendences, kas vēl būtu papildinātas ar dažādām diagrammām.--Indezit 17:17, 1 janvārī, 2011 (UTC)

Kāda jēga no raksta ar trīs cipariem un četrām drukas kļūdām? Edgars vismaz pasteidzās pieminēt, ka tie ir lati :) Kāpēc nevar rakstīt vienu rakstu Latvijas valsts budžets un tur salikt visus gadus un tendences? --ScAvenger 17:29, 1 janvārī, 2011 (UTC)

Liekas ka rakts tagad ir pilnīgāks, un arī tā lai vairāk varētu izpatikt ScAvenger, bet birka kā stāv tā stāv? Nepatīk tādēļ ka vienkārši nepatīk vai kāda cita problēma? Baidos ka tiešām neņem un neizdzēš? --Indezit 23:48, 9 janvārī, 2011 (UTC)

Ideāls variants būtu izveidot vienu rakstu par Latvijas budžetu, kurā tiktu aprakstīts kas tas tāds ir un ko ziemā ēd un tur pievienot visu gadu budžetu datus. Tas tiešām būtu informatīvs, bet tur ir nedaudz jāpiepūlas un jāatrod informācija, turklāt ne tikai tabulās, bet arī saistošā tekstā un ar atsaucēm. Indezit, laba iespēja pierādīt, ko proti. --Digital1 00:40, 10 janvārī, 2011 (UTC)
Nevis vajag man izpatikt :D, bet pacensties iedomāties sevi lasītāja vietā un rakstīt tā, lai viņam būtu ērti uztverama informācija. Ja viņam būs jālēkā pa duci rakstu, lai dabūtu kādu kopsakaru, diez vai tas būs labi. --ScAvenger 05:30, 10 janvārī, 2011 (UTC)

dzēšams, manuprāt, tas rakstiņš tomēr vairs nav. būtu tik bišk jānoformē saprātīgāk. īpaši jau attiecībā uz kategorizēšanu. --Biafra 08:11, 10 janvārī, 2011 (UTC)

Es skatos perspektīvā, un diez vai perspektīvā raksts būs saprotams no kā baidās daži ja tiks pilnīgi izklāstīta budžeta vēsture, un budžeta veidošanās principi, kas sasaistīti vēl ar budžeta ieņēmumiem, un izdevumiem katrā laika periodā, kas detalizēti ir izklāstīti ar ieņēmumu, un izdevumu pozīcijām, nu pieņemsim no Latvijas neatkarības sākuma pēc padomijas sabrukuma līdz kaut vai nu ja plānojam ka noteikti jau pēc 30 gadiem, un ilgāk tāda Latvija pastāvēs. Kā lasītāju mani pilnīgi neinteresēja konkrētajā brīdī, kas tas tāds ir budžets, bet to ko politiķi sauc par konsolidāciju, un kā tas sasaucās kopā ar realitāti mani gan interesēja. Un galu galā nevienam jau nav aizliegts rakstīt par Latvijas valsts budžets, tikai tās ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas--Indezit 20:54, 12 janvārī, 2011 (UTC)

Patiesībā ideja nav slikta, tomēr vajadzētu sīkāk izklāstīt pa pozīcijām, lai lasītājam būtu skaidrs kur tā nauda rodas un kur paliek, citādi tie ir tikai kaut kādi mistiski skaitļi, ko statistiski klāstīt tiešām būtu labāk vienā rakstā un nenāktu par ļaunu apskatīt arī konkrētā budžeta pieņemšanas procesu, ņemot vērā kāda ņemšanās ap to vienmēr notiek ~~Xil (saruna) 21:11, 12 janvārī, 2011 (UTC)

Nosaukums[labot pirmkodu]

Pareizi nav 2009. gada Latvijas valsts budžets? --Geimeris 21:45, 12 janvārī, 2011 (UTC)

iespējams. pēc likuma varbūt arī Latvijas valsts budžets 2009. gadam. kādi viedokļi? --Biafra 07:32, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Būtu labi ja varētu izlemt kāds būtu labākais, un pareizākais nosaukums, citādi tas traucē izveidot aprakstus par citu gadu budžetiem. --Indezit 11:59, 18 janvārī, 2011 (UTC)