Diskusija:Linux

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

GNU/Linux sadales[labot pirmkodu]

Labdien, šeit PūlksteņRādis, es piekrītu ar neonz, ka vajadzētu izveidot, pārveidot lapu vairāk par lapas distribūcijām/sadalēm nevis par pašu kodolu. Par pašu kodolu joprojām aprakstīt bet vairāk domāt par Linux'a vairākām sadalēm, un to atšķirībām.

Man ir priekšlikums[labot pirmkodu]

- varbūt ar Linux kodolu un pašu OS saistītās lapas organizēt tā, kā tas ir angļu versijā? T.i., lapa "Linux" par pašu operētājsistēmu un distributīviem (patlaban LV versijā it kā ir par kodolu), "Linux (kodols)" par kodolu (patlaban nav) un "GNU/Linux" lai redirektē uz "Linux", nevis kalpo par pašas sistēmas informācijas lapu. Ja es kā ierindas datorlietotājs atveru "Linux", ticamāk taču, ka es interesējos par Linux tā plašākajā nozīmē, nevis tikai par kodolu... --Viescha 12:35, 16 oktobrī, 2005 (UTC)

Nepiekrītu. Enciklopēdijā tomēr ir jārakstā tā, kā ir pareizi, nevis kā maldinoši domā masa. Priekš cilvēkiem, kas zem nosaukuma "Linux" saprot operētājsistēmu, nevis pliku kodolu, augšpusē ir speciāls paziņojums, ka par operētājsistēmu ir raksts "GNU/Linux". --neonz 20:37, 20 oktobrī, 2006 (UTC)
Ja šī ir lapa par Linux, nevis GNU/Linux, tad ko šeit Dara Ubuntu ekrānattēls? —Šo komentāru pievienoja 194.187.70.40 (diskusijadevums).