Diskusija:Mazgājamā bļoda (Latgales keramika)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lai arī tiek aprakstīti šie termini (Mazgājamā bļoda un bļoda) kā Latgales keramikas saimniecības trauki, tomēr vajadzētu arī vispārējo apskatu. Savādāk jāliek zem cita nosaukuma, piemēram, Mazgājamā bļoda (Latgales keramika) (kas, domājams, būtu diezgan muļķīgi).--FRK (runas/darbi) 08:35, 19 augustā, 2011 (UTC)

Sveiks! Es ceru, ka citi to varēs papildināt vai arī es, ja atradīšu attiecīgu literatūru--Lidingo 08:37, 19 augustā, 2011 (UTC)
Sveiks, sveiks! Pagaidām vismaz vajadzētu atrast starpwiki (parastajai bļodai varbūt būs, par mazgājamo bļodu es šaubos).--FRK (runas/darbi) 08:38, 19 augustā, 2011 (UTC)
Man ar kaut kā nepatīk, ka jau raksta pirmajā teikumā ir Latgales keramika. Šie trauki jau nav raksturīgi tikai Latgalei. Rakstus vajadzētu rakstīt vispārīgi un tikai raksta beigās var pieminēt arī Latgales keramiku. --Treisijs 08:41, 19 augustā, 2011 (UTC)
Varbūt man labāk pārsaukt, piemēram, Bļoda (Latgales keramika)? Pilnīgi piekrītu, ka daudzu priekšmetu nosaukumi atbilst pārējās Latvijas teritorijas priekšmetiem, taču, lasot literatūru, secinu, ka Latgales keramika pēc formām ir tuvāka Austrumlietuvai, pēc stila Kursas tautas podniecībai, atšķirīgi ir rotājumi un vāpēšana, par kuru arī būtu jābūt rakstam. Atšķirība ir arī formās--Lidingo 08:52, 19 augustā, 2011 (UTC)