Diskusija:Mokša

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kādas vēl nozīmes vārdam "Mokša" ir/būs latviešu vikipēdijā? --Kikos 04:55, 11 novembrī, 2010 (UTC)

Nu, ja tas ir kā aizrādījums, tad varu pateikt, ka es pierakstīju nozīmi "upe", ja nu gadījumā būs vēl kāds raksts par "Mokšu" citā nozīmē. Ja googlē ieraksta "Mokša", tad tur izlec ārā raksti par "mokšu" hinduismā, tai skaitā ir pieminēts vikipēdijas rakstā par hinduismu. Kāpēc tāds jautājums? P.S. Kaut kas nav kārtībā ar Google Earth koordinātēm. Upju izteku un ieteku koordinātes pareizas, bet Google Earthā aizved uz pavisam citu vietu. Tikai vienā gadījumā no 4 (Cnas un Mokšas gadījumā) aizveda pareizi (uz Cnas izteku). Picadeco 12:04, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Vispār jau ja pašam autoram nav plānos raksts par kādu citu lietu ar šādu nosaukumu, tad tās iekavas gan nevajadzētu.--FRK (runas/darbi) 12:06, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Gribat teikt, ka virsrakstam jābūt "Mokšas upe"? Latviešu valodā jau parasti pie upju nosaukumiem neliek klāt to nozīmi "upe", tikai tekstā, lai uzsvētu. Un, šķiet, turpat Krievijā noteikti ir arī kāda apdzīvota vieta "Mokša". Picadeco 12:15, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Nē, es gribu teikt, ka rakstu var pārdēvēt vienkārši par "Mokša", jo nevajadzētu spēlēties ar iekavām. Bet tā kā Jūs samērā labi argumentējāt savu viedokli, tad varbūt variet arī atstāt kā ir. Bet mans iepriekšējais vairāk tāds kā padoms nākotnei.--FRK (runas/darbi) 12:17, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Nu jā, bet es, piemēram, ieliku kvadrātiekavās Voroņežas upi bez "upe" un mani aizveda uz Voroņežas pilsētu. Tad, nu, nekas cits neatlika, kā pielikt klāt "(upe)", lai veidotu jaunu rakstu par Voroņežas upi. Skatos, ka Daugavai nav klāt "(upe)", tad jā, jo nav nevienas pilsētas ar vārdu "Daugava". Picadeco 12:28, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Iekavās paskaidrojumu vajag tikai tad, ja ir cits raksts par subj. ar šādu nosaukumu, vai arī nav apskatīta vārda pamatnozīme. Šajā gadījumā vajadzētu iekavas noņemt, jo krievijā ir tikai viena sādža ar šādu nosaukumu un pastāv maza varbūtība ka kāds kādreiz rakstīs (sk. krievu viki). Bet gadījumos, kad paskaidrojums iekavās ir vajadzīgs, tad raksta sākumā ir jāliek nozīmju atdalīšana un jāizveido nozīmju atdalīšanas saraksts (sk. Sarkaņi). --Kikos 12:30, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Nu, skaidrs par nosaukumiem! P.S. Sķiet, ka Google Earth gļuko, jo citās kartēs precīzi parāda vietu upes ietekai pēc dotām koordinātēm. Picadeco 13:52, 11 novembrī, 2010 (UTC)