Diskusija:Montserrata

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Manuprāt, pareiza ir forma, kādu redzam Salu valstu saraksts. 1) Latviešu valodā R nedubulto. 2) Līdzīgi kā Monblānu mēs izrunājam un rakstām bez T , tā arī šeit..

Protams, būtu labāk vispirms izveidot to " sazarojumu" (dažādas nozīmes) un tad " kopsummā" diskutēt, kā raksta šo apzīmējumu - tas ir viens un tas pats vārds, gan teritorijas, gan kalns, gan klosteris Barselonā, gan operdziedātājas uzvārds utt utjpr.13:46, 24 augustā, 2008 (UTC)78.141.189.51

Nevajag steigties. Oficiālos dokumentos ir Montserrata (sk. kaut vai šeit). Monserata tomēr pārsvarā attiecas uz slaveno operdziedātāju :) --ScAvenger 14:26, 24 augustā, 2008 (UTC)
Tātad: dubulto ll, mm, nn, rr; nedubulto pārējos (izņemot izņēmuma gadījumus) tt, dd, pp, gg, uc. līdzskaņu pārus. Atsevišķi izskatāmi gadījumi, kad ar "rr" vai "ll" tiek apzīmēta no viena burta atšķirīga skaņa, kā tas ir katalāņu vai inuitu valodās. --Kikos 14:53, 24 augustā, 2008 (UTC)

Negribu izklausīties kašķīgi, bet ir arī šāds piemērs: KOMISIJAS REGULA (EK) Nr. 1994/2004 (2004. gada 19. novembris), Dateiformat: PDF/Adobe Acrobat - HTML-Version VALSTU UN TERITORIJU SARAKSTS. A DAĻA. IE – Īrija. MT – Malta. SE – Zviedrija ... MS – Monserata. MU – Maurīcija. NC – Jaunkaledonija. NZ – Jaunzēlande ... eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:344:0017:0020:LV:PDF -. (atrasts google. atvainojos, ka nezināju, kā linku pievienot. Varat dzēst.) Lūk, ja respektējam romāņu valodas izcelsmes nosaukumos visus dubultos ERRRR, tad konsekvences dēļ mums vajadzetu dubultot arī vārdu sākumā visas Rritas, Rrivjeras (ko spāniski tāpat izrunā " specīgi, dubultīgi" bet ko viņu ortogrāfijā kā izņemumu raksta ar vienu burtu, apzīmējot tomēr dubulto (un - specīgi dubulto!) skaņu.. Kā lemsiet, tā arī būs. Tikai - jo vēlāk nolemsim ko mainīt, jo vairāk būs parādījies dokumentu, kuros ir svešā forma. (apburtais loks. Kā tas notiek - līgumu sastāda angļu valodā, tad tulkotājs vai vestniecības darbinieks godprātīgi salīdzina, kā tad nu būtu jāatveido, par vienu no avotiem izmantojot mūsu bezkaislīgo w.enciklopēdiju. Tā arī rodas tā statistika, oficiālajos tekstgos izmantotie varianti, par kuriem šaubāmies bet kurus respektējam). 78.141.190.122 15:23, 24 augustā, 2008 (UTC)