Diskusija:Neaizsargājams darbs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Raksta nosaukums - sabiedrības īpašums vai neaizsargāts darbs?[labot pirmkodu]

Skatoties Googlē, kā pareizi saukt šo rakstu, radās divi varianti: viens variants ir jau esošais, tas ir, "sabiedrības īpašums", bet otrs variants — "neaizsargāts darbs". Varbūt kāds gudrāks cilvēks tieslietās var pateikt, kuru no šiem variantiem lietot būtu pareizāk. Varbūt ir vēl kāds trešais variants?!? --Treisijs 16:06, 15 janvārī, 2011 (UTC)

Noteikti ne kopīpašums — šāds termins tiek lietots attiecībā uz materiālo īpašumu, kas kopīgs vairākām personām. Pilnīgi precīzi, bet gari būtu šādi: Neaizsargājami darbi un darbi, attiecībā uz kuriem beidzies autortiesību mantiskās daļas termiņš. --ScAvenger 16:22, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Šajā tīmekļa vietnē piedāvātais variants ir "publisks īpašums". Tikai es joprojām nesaprotu, cik oficiāla ir šī lapa. --Treisijs 22:34, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Man jau liekas, ka "neaizsargāts darbs" jo uzreiz ir skaidrs par ko ir raksts. Tiko ieraugot rakstu Sabiedrības īpašums, nepaskatoties, kas to raksta, pirmā asociācija bija, ka tas ir kārtējais nezināmā lietotāja spams raksts par kaut kādu apstraktu tēmu. --Digital1 22:48, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Vienīgi pareizāk būtu neaizsargājams, nevis neaizsargāts; likumos arī tā raksta. --ScAvenger 22:55, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Nu tad es pārsaucu un pētu tālāk, ko labu un vispārēju varētu sarakstīt par šo tēmu, lai būtu normāls aizmetnis. PS: ScAvenger, joprojām ceru, ka Tu man palīdzēsi vai vismaz izlabosi rupjās kļūdas, ko es te sarakstīšu, jo man ir aizdomas, ka tādas šeit būs. --Treisijs 23:03, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Un kā būtu ar vārdu "sabiedriskais īp."? :3 --Zemgalietis 23:05, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Arī var un tāds termins attiecībā uz autortiesībām tiek lietots, bet kopumā tas vairāk tā kā uz materiāliem īpašumiem attiecas (public property). Protams, rakstu izskatīšu, bet nekas būtiski vairāk, kā likumos, jau te iesākumā rakstāms nav. Dziļāk skatoties, stipri sarežģīta tēma. --ScAvenger 23:10, 15 janvārī, 2011 (UTC)