Diskusija:Partizānu karš

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Neizriet no raksta, tāpēc jautājums raksta autoram. RAF Vācijā un Sarkanās brigādes Itālijā arī veica partizānu karu? Jeb tas tiek traktēts citādi. --Feens 11:44, 27 augustā, 2008 (UTC)

Droši vien jāpieraksta, ka grūti novilkt precīzu robežu, kuru uzskatīt par partizāņu karu, kuru par diversiju, kuru par terorismu. --Dainis 11:56, 27 augustā, 2008 (UTC)
Robežu nosaka tas, kuras valsts oficiālās politikas pārstāvis tu esi - kas vienam terorisms, tas otram cēla cīņa par tēvzemes brīvību. --Krishjaanis 12:07, 27 augustā, 2008 (UTC)
Partizānu karš ir kara veids, bet terors - kara darbības taktika, tāpēc tie nav vienas kategorijas jēdzieni. Šeit es jautāju drīzāk par to, vai partizānu karš ir, nezinu kā saucas latviski, "zemas intensitātes konflikts", kad "partizāni" ir kaut kādi pārdzērušies studenti, kuri šauj nost ministrus, un viņiem ir atbalsts universitātē, un tāpēc policija viņus nevar dabūt rokā. --Feens 12:41, 27 augustā, 2008 (UTC)
Raksta autors to vispār nepiemin. Par t.s. "pilsētas partizāniem" (visnotaļ izplatīta parādība C-DAmerikā pagājušā gs. otrajā pusē) pieliku es. Nekur neesmu sastapies, ka RAF vai RB kāds uzskatītu par pilsētas partizāniem, kaut to taktika šīs grupas iedvesmoja. Acīmredzot tāpēc, ka partizānu kustībai vairāk vai mazāk jābūt pietiekami plašai, savukārt teroristu grupas ir mazskaitlīgas un konspirētas organizācijas. Jāatzīst, par šo jautājumu neesmu interesējies. --anonīms 13:51, 27 augustā, 2008 (UTC)

Raksta nosaukums[labot pirmkodu]

Kā pareizi lokas vārds "Partizānis"? Ja pareizi atceros, tad ģenitīvā uz jautājumu "kā karš?" ir jābūt "partizāņu (dsk) vai partizāņa (vsk) karš".--Treisijs 19:40, 24 jūnijā, 2010 (UTC)

Mana vaina. Izrādās, ka ir "partizāns" nevis "partizānis". Viss kārtībā! Ignorējiet šo! :) --Treisijs 19:42, 24 jūnijā, 2010 (UTC)