Diskusija:Pendžāba

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pendžāba ar garo ā. Esmu vienmēr dzirdējis ar īso a. Vai šis nosaukums varbūt nāk no lielā atlanta? --Dainis 06:19, 17 aprīlī, 2009 (UTC)

Jā - jaunais oficiālais nosaukums no Lielā pasaules atlanta.--Riharcc 06:42, 17 aprīlī, 2009 (UTC)
Ieteiktu vienu rakstu jau laicīgi pārsaukt. Lūk šo. Deru, ka 2018 gada atlantā būs "Lātvīja". Lai vēlāk vikijā būtu mazāk problēmu ar pāradresācijām. Vispār jau te daži ieteica šo šeizi iegādāties. Tas ir vēl viens piemērs, lai to nedarītu. --Varg 19:36, 17 aprīlī, 2009 (UTC)
Kādēļ noniecini to, ka kāds beidzot ir saņēmies un sācis pareizi, pēc latviešu valodas likumiem atveidot citvalodu ģeogrāfiskos nosaukumus, nevis izmantot dažādus padomju laikā radītus Gimalaju lāčus, kad ģeogrāfiskos nosaukumus atveidoja caur krievu valodu nevis no oriģinālās? Tas pats arī ar anglicismiem. Es personīgi uzskatu, ka tai atlantā ir izdarīts svētīgs darbs. Ja jau to izrunā kā Pendžāba vai Džalālābāda, tad tā tas arī ir jāraksta.--Riharcc 06:24, 18 aprīlī, 2009 (UTC)
Pendžabā noteikti ir tūkstošiem vietu, kuras nekad latviski nav pieminētas, pat ceļotāju aprakstos, lai atlantisti mēģina iedibināt savas tradīcijas un visādi kropļo nosaukumus, vēlāk būs uz ko atsaukties. Var atvērt 1929. gada fundamentālo trīssējumu "Pasaules vēsturi", vēl pacelt visu 20. gadsimta literatūru un pētījumus. Visur ir Pendžaba un Islande. Krievu okupācijas ietekmei ar to nav nekāda saistība. Tradīcijai ir vismaz 100 gadu. Bet tā ir lieka mutes dzesēšana, iepriekšējās diskusijas pierādījušas ka vikiju apsēduši īslandisti, kuriem tagad ir jauna Bībele - ATLANTS, kas tiek aizstāvēts ar mormoņiem raksturīgu dedzību. --Varg 14:10, 18 aprīlī, 2009 (UTC)

Es domāju, konkrēti par Pendžābu runājot, šis vārds tika ieviests no angļu valodas, kur, cik zinu, nav garā a un 20. gados latviešiem bija daudz mazāk iespēju uzzināt, kā to izrunā vietējā valodā. Par Īslandi runājot - cik zinu, šis nosaukums tika ieviests jau pirms atlanta izdošanas un tam ar atlantu nav nekāda sakara. Man personīgi tas arī nepatīk, bet, ja reiz tas ir pasludināts par oficiālo, tad manam, Tavam vai Pētera viedoklim par to nav nekādas nozīmes.--Riharcc 14:24, 18 aprīlī, 2009 (UTC)