Diskusija:Profesija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

es šaubos vai definīcija ir pareiza. ja esu izmācījies par šuvēju, bet strādāju par sētnieku un nesaņemu algu kā šuvējs - vai tad mana profesija vairs nebūs šuvējs? un pensionāram, kas nesaņem algu vispār vairs nav profesijas? jāuzmanās ar definīciju izdomāšanu. --Biafra (diskusija) 08:48, 12 novembrī, 2012 (UTC)

Piekrītu... Laikam pazudu tulkojumā no citu valodu Vikipēdijām. Nākamreiz laikam arī pašam ir jāizdomā, tas ir, jāpiedomā, kā labāk uzrakstīt definīciju. Tūlīt mēģināšu vēlreiz iztulkot un noformulēt, lai būtu korektāk. --Treisijs (diskusija) 14:53, 12 novembrī, 2012 (UTC)
Amats un nodarbošanās ir sinonīmi, bet tie NAV sinonīmi profesijai! Var strādāt amatā, kas neatbilst profesijai (kā jau Biafra rakstīja). --GreenZeb — 2012. gada 12. novembrī, plkst. 18.48 (UTC +3)
Pēc vārdnīcas, starpviki saitēm un tezaurs.lv tomēr izskatās, ka tie ir sinonīmi. --Treisijs (diskusija) 16:30, 12 novembrī, 2012 (UTC)
Manuprāt vārdam amats ir divas nozīmes - 1. arods, profesija; 2. postenis noteiktā dibinājuma hierarhijā. Tāka Treisijam, Tezauram un citām Wiķām būs tomēr taisnība --Gvdk (diskusija) 16:50, 12 novembrī, 2012 (UTC)
Ja Tev taisnība, tad arī citiem taisnība? ;D Bet, jā, tā gan ir. Treisija sākotnējā definīcija saderēja ar nodarbošanos un amatu, bet kaut kā ne ar profesiju. Agrāk jau bija vienkāršāk, amats bija kalējs un visu mūžu nostrādāji kā kalējs. Mūsdienās vairs nav tā. Parasti jau to amatu lieto (kāds ir Tavs amats?) domājot pašreizējo ieņemamo amatu uzņēmumā, nevis profesiju. Bet varbūt tā ir tikai manas apkārtējās vides specifika. --GreenZeb — 2012. gada 12. novembrī, plkst. 21.29 (UTC +3)