Diskusija:Rīgas augstceltnes un augstākās būves

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kādēļ jāliek Z-towers ja vēl nav uzbūvēts? Jeb te tiek likti arī visādi slapjie arhitektu sapņi arī? ĒteriskāFejiņa (diskusija) 20:25, 13 aprīlī, 2012 (UTC)

Pasmīdināji.. nu ļoti slapjš sapnis :D Vispār tos torņus jau pamatīgi izbūvēja, kaut arī man vienubrīd likās, ka projekts ir apstājies --Dark Eagle (diskusija) 20:57, 13 aprīlī, 2012 (UTC)
Es ieliku četras under construction ēkas — Z-Towers, Jupiter Centre, Gaismas pili un Skanstes virsotnes ceturto ēku, jo ar šīm ēkām ir skaidrs, ka tās tiks pabeigtas laikā. Tomēr piekrītu, ka tās vajadzētu kaut kā atzīmēt un to arī plānoju darīt. Principā ir doma apakšā izveidot sadaļu ar ēkām, kuras ir celtniecības stadijā (aptuveni 11) un sadaļu ar plānotajām ēkām, bet tādām, kuras ir apstiprinātas un gaida savu kārtu, nevis tās kuru celtniecība ir atcelta vai kuras ir/bija arhitekta slapjais sapnis, kurš tika izsapņots līdz ar nekustamā īpašuma burbuļa plīšanu. --Digital1 (diskusija) 13:16, 14 aprīlī, 2012 (UTC)

Kā mērīt augstumu?[labot pirmkodu]

Sadaļā "Līdz 60 metriem" norādīts RTU studentu dienesta viesnīcas ēkas augstums 37,5 m. Pēc kadastra informācijas tās ir 2 ēkas, un Āzenes ielai 6 uz jumta ir uzstādītas antenas, kas tās augstumu palielina līdz aptuveni 46 metriem (pēc Rīgas realitātes modeļa datiem). Būtu vērtīgi vienoties par to, vai ēkas augstumā iekļaujam uz jumtiem uzstādītas inženierbūves, vai nē. Piemēram, One World Trade Center ar antenu ir 546,2 m, bet bez tās — 417 m. Ri4ardsons (diskusija) 2024. gada 19. aprīlis, plkst. 14.29 (EEST)[atbildēt]