Diskusija:Vīnes filharmoniķis (monēta)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

[1] Vai šo rakstu nevajadzētu pārdēvēt ? ~~Xil (saruna) 15:48, 3 jūnijā, 2010 (UTC)

Izskatās acīmredzami, ka šis Gimalajiešu superlācis ir pelnījis pārdēvēšanu. Varbūt derētu nosaukums "Vīnes Filharmonija (monēta)", kā to ir izdarījuši paši vācieši http://de.wikipedia.org/wiki/Wiener_Philharmoniker_(M%C3%BCnze) Pamatšķirklis vāciešiem ir Vīnes Filharmonija un tad no tā var tikt arī pie tāda paša nosaukuma monētas šķirkļa. Kā to tehniski izdarīt - kā nomainīt nosaukumu un nošķirt atšķirīgas nozīmes? Termgrauzis 22:28, 8 augustā, 2011 (UTC)
Tehniski tas ir ļoti vienkārši — rakstus pārdēvē ar komandu "Pārvietot" (zem trīsstūrīša blakus meklēšanas lodziņam, ja ir noklusētais izskats), bet nozīmes nošķir speciālās nozīmju atdalīšanas lapās. Cita lieta, ka Philharmoniker nav tulkojams kā "filharmonija", bet kā "filharmonijas orķestra mūziķis" vai varbūt "filharmoniķis". --ScAvenger 04:49, 9 augustā, 2011 (UTC)
Tiešām, izskatās, ka vismaz Latvijas Koncertdirekcijai nosaukums Vīnes filharmoniķi varētu būt pieņemams. Katrā ziņā labāk nekā jaunvārds filharmoniks, kas man nešķiet piemērots/vajadzīgs/iederīgs latviešu valodā. Šeit gan to sauc par monētu “Vīnes Filharmonija”, bet turpat blakus arī par monētu „filarmonikers”. Jebkurā gadījumā nosaukumam vajadzētu sakrist ar orķestra nosaukumu (kā vācu valodā), bet diemžēl latviešu vikimūziķi vēl nav uzrakstījuši attiecīgo rakstu. --Termgrauzis 17:34, 17 augustā, 2011 (UTC)