Diskusija:Vangaži

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Informācija pamatā ņemta no Vangažu pilsētas mājas lapas www.vangazi.lv un ir brīvi izmantojama bez ierobežojumiem, ja nav norādīts savādāk.

Apraksts enciklopēdijā par pilsētas vēsturi - "2005. gads - nomainīti logi Vangažu vidusskolā". Dramatiski, pat epohāli :) --Daarznieks 17:19, 31 janvārī, 2007 (UTC)
Vispār teikums Zemes garozas biezums ir apmēram 60 km, tā ir stabila, tāpēc zemestrīces pilsētai nedraud ir vēl epohālāks :)
Jā, un ko iesākam ar tām vecajām armijas kartēm? Formāli autortiesības tā kā nav beigušās, bet varbūt var tās pabāzt zem 6.2. punkta? --ScAvenger 22:03, 1 novembrī, 2009 (UTC)

Etimoloģija[labot pirmkodu]

«Nosaukums radies no lībiešu vārdiem vang - strauta pļava un aži - vieta.»

Es nesaprotu kas tas par stulbumu senbaltu vārdus uzdot par lībiešu vārdiem; vanga 'zema, purvaina pļava' ir kuršu vārds, kas sastopams arī Alsungas (senāk Alsvanga < alīksvanga alīks- 'alksnis') nosaukums, līdzīgs vārds ir arī prūšu valodā, tās pašas cilmes ir arī Vangale. Orion7 23:49, 20 novembrī, 2009 (UTC)
Neabsolutizējot, bet, cik man zināms, izskaņa -aži parasti liecina, ka kaut kur tuvumā "aprakts" lībietis. Bet visādi var būt. varbūt šeit pieiets dogmatiski. --Feens 23:56, 20 novembrī, 2009 (UTC)