Diskusija:Zils-Marijas mākoņi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

"Filmu zvaigzne Marija Endersa ierauga nepatīkamu sevis atspulgu pēc tam, kad Marija piedalās lugā, kurā viņa uzsāka savu karjeru. "

@Lieeeneee:, šai gadījumā mēģinājums noformulēt filmas sižetu vienā teikumā laikam nebūs izdevies. Vai tas būtu jāuztver tieši vai pārnestā nozīmē? Meklēju sižeta pārstāstu latviešu portālos, atrodu ko šādu: "Šeit, kur pārvērtē piedzīvotā jēgu, ieskatoties bezgala dziļajā laika spogulī, ieraugi tikai tukšumu, kas neataino neko citu, izņemot paša atspulgu, kas sastindzis absolūtajā tagadnē. Tas ir mūžības attēls." Vai ar atspulgu domāts reāls piedzīvojums, vai arī "atspulgs" ir sastapšanās ar pagātni, pagātnes atmiņām un notikumiem? Man gan nav visai daudz pieredzes filmu sižetu saīsinātā atstāstīšanā, jo rakstus (un tikai par tām filmām, kuras pats esmu redzējis) tulkoju no citām viki.

Otrs, mazāk svarīgi - "piedalās lugā, kurā viņa uzsāka savu karjeru". Var saprast, ka piedalās pirmoreiz. Vēlreiz piedalās? Pēc 20 gadiem atkal piedalās? Un - lugā? No en viki: "Twenty years earlier, Maria got her big break when she was cast and successfully performed as a young girl "Sigrid" in both the play and film versions of Maloja Snake by Wilhelm Melchior, a Swiss playwright who is now elderly. " --Zuiks (diskusija) 2019. gada 1. janvāris, plkst. 14.47 (EET)[atbildēt]