Diskusija:Zinātniskais izdevums

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai šeit apskatītais nav tas pats en:Scientific literature? --Kikos 06:43, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Vajadzētu rakstu pārsaukt zinātniska publikācija un pārskatīt valodu --Vilx69 12:24, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Zinātniskais izdevums tas ir 'vispārējs raksturojums. Zinātniskā literatūra, zinātniskā publicitāte jau ir padziļinātās tēmas, kas tomēr katrai zinātnes nozarei ir specifiska, ar savām prasībām un citām lietām. —Šo komentāru pievienoja LP~lvwiki (diskusijadevums).

Saprotu, ka katrai nozarei ir sava specifika, bet šādi tomēr nevar palikt kaut vai pirmā rindkopa:

Zinātniskais izdevums ir izdevums, kas satur teorētiskus vai eksperimentālu pētījuma rezultātus, kas var tik publicēti vai arī pieejami šauram zinātnieku lokam. Zinātniskie pētījumi, ir viens liels radošais darbs, kas tiek veikti balstoties uz zinātnieku grupu vai viena zinātnieka darbu, kas pamatā balstās uz agrāk apkopotās informācijas. Kā arī paši rada no jauna kaut ko, ko savukārt plaši apraksta savos pierakstos un pēc tam apkopo vienā zinātniskā literatūrā (zinātniskā žurnālā) ko publicē.....

Tad ja labā kaut vai šādi:
Zinātniskais izdevums ir izdevums, kas satur eksperimentālu vai teorētisku pētījumu rezultātus. Pētījumu rezultātus publicē, tie ir pieejami par velti vai par maksu visiem interesentiem. Zinātniskos pētījumus veic balstoties uz iepriekšēju literatūras analīzi. Pētījumu var veikt viens zinātnieks vai biežāk zinātnieku grupa. Sākotnēji eksperimentu rezultātus pieraksta jeb protokolē, balstoties uz šiem protokoliem veic iegūtās informācijas analīzi un veido zinātnisko rakstu, kuru publicē - padara pētījuma rezultātus pieejamus plašākai sabiedrībai. Zinātnisko informāciju arī var padarīt sabiedrībai pieejamu ziņojot par iegūtajiem rezultātiem konferencēs. —Šo komentāru pievienoja LP~lvwiki (diskusijadevums).
Vajadzētu nodalīt jēdzienus publikācija, zinātniskais žurnāls un zinātniskā informācija vispār. Ko vispār saprotat ar jēdzienu zinātniskais izdevums? Ja publicētus rezultātus- tad tā ir publikācija zinātniskā žurnālā, kāda monogrāfija utml. viela pārdomām --Arvil 16:28, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Lūgums uzrocīt piedurknes un ķerties klāt — visiem ir iespēja uzlabot šo rakstu. --Digital1 21:22, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Te jau ir nodalīts kas ir zinātniskais izdevums. Zinātniskie izdevumi var būt arī nepublicēti. Tāpēc nevajag visu laiku to zinātnisko publikāciju te jaukt iekšā. Te rakstā virs ir skaidri norādīts kas ir kas No kā sastāv zinātniskais izdevums. Zinātniskos pētijums ne vienmēr veic balstoties uz literatūras analīzi. —Šo komentāru pievienoja LP~lvwiki (diskusijadevums).
Ieteiktu rakstā izveidot piezīmi, kurā ir paskaidrots šis aspekts. --Digital1 22:28, 13 janvārī, 2011 (UTC)

Es tomēr nevaru piekrist par literatūras analīzi. Kaut vai literatūras analīze tiek veikta tādā līmenī, lai saprastu, kas jau ir izpētīts, un lai izvirzītu adekvātu hipotēzi pētījumam. Nākamie pētījumi, jā, var balstīties uz iepriekšējo pētījumu rezultātiem, bet tik un tā literatūra būs jālasa. Par zinātniskajiem nepublicētajiem izdevumiem- kā to saprast? izdevums- kaut kas iespiests vai izdots. Vārda definīcija izslēdz iespēju, ka tas nav publicēts (papīra vai elektroniskā formā)(http://www.tezaurs.lv/mlvv/). Brīvākā brīdī mēģināšu uztaisīt smilšu kastē alternatīvu versiju--Arvil 15:27, 14 janvārī, 2011 (UTC)