Kategorijas diskusija:Algoritmi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kategorijas lietojums[labot pirmkodu]

Kam īsti šī kategorija ir paredzēta? Spriežot pēc nosaukuma, es teiktu, ka tajā ir paredzēts apkopot dažādu (konkrētu) algoritmu aprakstus. Bet tādā gadījumā rodas jautājums, kāpēc pie algoritmiem tiek pieskaitīta automātu teorija un grafi? --knakts 11:05, 3 oktobrī, 2006 (UTC)

Šeit būtu jāapkopo viss, kas saistīts tieši ar algoritmiem. Algoritmus var realizēt ar abstraktajiem automātiem. Grafiem šeit tiešām nebūtu vieta. Dainis 16:59, 3 oktobrī, 2006 (UTC)
Kategorijās parasti apvieno rakstus, kuru jēdzieni ietilpst jēdzienā, ko izsaka kategorijas virsraksts. Vikipēdijā (un internetā vispār) var labi redzēt, kā viss ir saistīts ar ļoti daudz ko. Bet, manuprāt, tas nenozīmē, ka jebkas, kas ir saistīts, ietilpst viens otra kategorijā. Ja algoritmi ir tieši saistīti ar automātiem, varbūt tos likt kā apakškategoriju automātu teorijai?...
Šajā situācijā, manuprāt, saistība nav īpašāka kā parasta "saišu saistība". Rakstā par algoritmu var norādīt, ka tos iespējams realizēt ar automātiem, bet automātu teorijā norādīt, ka automāti spēj realizēt algoritmus. Algoritmu kategorija lai paliek konkrētu algoritmu (ar konkrētu jēgu) izklāstam. Automātu teoriju tomēr nevar uztvert kā vienu no algoritmiem. --knakts 18:30, 3 oktobrī, 2006 (UTC)