Kategorijas diskusija:Latviešu nacionālistiskās partijas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāpēc "nacionālistiskās" nevis "nacionālistu"? Manuprāt, otrais variants būtu kaut kā latviski pareizāks. --neonz 05:50, 11 oktobrī, 2007 (UTC)

Ir taču arī citu partiku nosakukumos analoģiski. Piem., komunistiskā partija, konservatīvā partija, nevis komunistu vai konservatīvistu partija. --Dainis 06:15, 11 oktobrī, 2007 (UTC)
No latviešu valodas loģikas viedokļa pareizāk laikam tomēr nacionalistiskās partijas, kaut arī lietot varētu abas.
  • Nacionālistu (komunistu, sociāldemokrātu, kristiešu utt.) partija (organizācija) - partija, kuru biedru vairākums ir nacionālisti. Tīri teorētiski neko nepasaka par pašas partijas kā vienotas organizācijas uzskatiem. Teorētiski var būt nacionālistu organizācija, kuras mērķi tieši nav saistīti ar nacionālismu kā tādu, bet piemēram cīņu pret vides piesārņojumu vai ar vēstures pētniecību.
  • Nacionalistiska (komunistiska, sociāldemokrātiska, kristīga utt.) partija - partija, kurai ir attiecīga ideoloģija. --Feens 07:43, 11 oktobrī, 2007 (UTC)

Arī es domāju, vai veidot kategoriju "Latviešu nacionālistu partijas" vai "Latviešu nacionālistiskās partijas". Argumenti, kāpēc paliku pie šāda nosaukuma bija jau nosauktie - partijas parasti raksturo pēc ideoloģijas. Ja ideoloģija ir "nacionālisms", tad kāda partija ar šādu ideoloģiju būs "nacionālistiska". Vismaz man tā šķiet pēc latviešu gramatikas noteikumiem. Ja kļūdos, labojiet. - Jānis Iesalnieks 20:16, 11 oktobrī, 2007 (UTC)