Kategorijas diskusija:Latvijas mūzikas grupas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šajā kategorijā ir jātaisa revolūcija, kamēr vel nav pilns ar neloģiskām saitēm un nosaukumiem. Piedāvāju ievērojami uzlabot šo kategoriju. Dodiet iespēju.deathruler 16:21, 6 janvārī, 2008 (UTC)deathruler 19:38, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Sistēma tāda![labot pirmkodu]

Latvijas mūzikas grupas: x1 Pēc nosaukuma, x2, pēc žanra, pēc nosaukuma --> alfabēta secībā; pēc žanra ---> kādi 10 populārākie žanri (Latvijas džeza grupas, Latvijas roka grupas, Latvijas Repa grupas), tālāk, piem. latvijas roka grupas ---> apakšžanri (Latvijas alternative rock grupas, Latvijas hard rock grupas, Latvijas metal grupas, Latvijas Folk/Country Rock grupas), kuru nosaukumus netulkojam, zemāk var sadalīt piem., tādu lielu kategoriju, kā Latvijas metal grupas (liekam apakšā Latvijas heavy metal grupas, latvijas doom metal grupas, latvijas death metal grupas). Apmēram tāda ideja, tik pēc tam jāseko, lai netiek taisītas jaunas neloģiskas kategorijas, bet atsaucas uz šīm, vai ieliek jaunu šeit, ja kāda trūkst), lai nebūtu tādi joki, kā pie vienas grupas --> latvijas metal grupa, metāla grupa, latviešu metal grupa, death metal u.t.t.).deathruler 19:38, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Pēc alfabēta raksti kategorijā sakārtojas automātiski (ir metodes, ar ko to var regulēt pēc vajadzības), tam nevajag speciālu apakškategoriju. --ScAvenger 19:23, 6 janvārī, 2008 (UTC)19:38, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Palīdzība no zāles.[labot pirmkodu]

Vai var tā uztaisīt, lai apakškategorijas nekārtojas pēc alfabēta (Latvijas mūzikas grupas pēc žanra) ir maz sakara ar burtu L? Vai var apakškategorijas nosaukumu rādīt savādaku, nekā pati kategorija nosaukta (piem, šādi (Latvijas mūzikas grupas pēc žanra|Pēc žanra), jo pārāk gari sanāk.deathruler 19:38, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Rādīt raksta vai kategorijas nosaukumu savādāku, nekā tā nosaukta, laikam nevar (citādi varētu galīgi visu samudžināt; jau ar tām pāradresācijām diez kas nav). Sakārtojumu pēc alfabēta var regulēt pēc vajadzības (dabīgi, sakārtojumam tikai pēc burta "L" ir maz jēgas). To dara, kategorijas lapā norādītajai augstākajai kategorijai aiz vertikālās svītras pievienojot vēlamo nosaukumu, pēc kura tiks veidota alfabētiskā secība. Piemēram, rakstot kategorijas "Latvijas klasiskās mūzikas grupas" lapā rindiņu [[Kategorija:Latvijas mūzikas grupas pēc žanra|Klasiskās mūzikas grupas]], kategorijas "Latvijas mūzikas grupas pēc žanra" sarakstā šī apakškategorija būs zem burta K, kaut arī tās sākuma burts būs L. Vēl ir tāda lieta, ka latviešu burti ar diakritiskajām zīmēm šādos sarakstos rādās beigās (t.i., burts Ā pēc burta Z). Tāpēc, lai būtu pilnīgi korekti, šādās norādēs latviešu burtus aizstāj ar attiecīgajiem latīņu alfabēta burtiem, aiz kuriem raksta z burtu: [[Kategorija:Latvijas mūzikas grupas pēc žanra|Klasiskazs muzzikas grupas]]. Protams, liela jēga no tā ir tikai tad, ja nosaukums sākas ar latviešu burtu. Vēl ir speciāla veidne DEFAULTSORT, ko lieto gadījumos, ja šādi klasificēt vajag vairākās kategorijās uzreiz. Tad neraksta to visu katrā kategorijā atsevišķi, bet pirms tām ieraksta {{DEFAULTSORT|Klasiskazs muzzikas grupas}}. Iesācējam varētu likties sarežģīti, bet visu jau var labot :) --ScAvenger 20:08, 6 janvārī, 2008 (UTC)
Aizmirsu piebilst, ka tas pats attiecas arī uz atsevišķiem rakstiem. --ScAvenger 20:09, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Nu problēma.[labot pirmkodu]

Nav iepējams pārtaisīt kategorijas nosaukumu, izmanot mazo burtu uz lielo, wiki saglabā to pašu veco.

Ja mazais burts ir nosaukuma sākumā, tas automātiski tiek pārtaisīts uz lielo. Rakstiem problēma tiek risināta ar veidnes {{Mazais burts}} palīdzību (sk., piemēram, rakstu pH), kategorijām nezinu, vai tas strādās. --ScAvenger 05:51, 7 janvārī, 2008 (UTC)
Te laikam, cik sapratu, vajag otrādi :) Par kuru kategoriju ir runa? --ScAvenger 05:52, 7 janvārī, 2008 (UTC)