Kategorijas diskusija:Latvijas politiķi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Apakškategorijas[labot pirmkodu]

Vai Meierovicu, K. Ulmani utt. nebūtu jāliek "Ministru prezidentu" kategorijā, svītrojot no nekategorizētiem? Un vispār — ja kāds jau ir apakškategorijā, vai viņš būtu atstājams "Latvijas politiķos" personiski? Pašreizējs stāvoklis nav loģisks — vieni ministru prezidenti ir abās grupās, citi tikai vienā, turklāt nekategorizēti. Par atstāšanu — ne visi, atnākot uz "Latvijas politiķi", zina, kas bija kurā amatā. Pret — Vikipēdija attīstās, un politiķu te būs vairāk.

Par Saeimas deputātiem - uzturēt tai kategorijā tikai esošās vai visu Saeimu deputātus? Par visiem — citādi būs daudz nekategorizētu, par esošo — būs daudz "Saeimas deputātos". Tiesa gan, šīs problēmas vēl nav aktuālas. --217.198.224.13 00:20, 23 janvārī, 2006 (UTC)

Vispārīgi runājot (un arī šajā gadījumā), es esmu par to, ka, ja lapa atrodas kādas kategorijas (A) apakškategorijā (B) (vienalga, cik dziļi - arī apakšapakšapakškategorijā), tad šajā kategorijā (A) to likt nevajag. Jo jebkurā gadījumā - lielākoties visi tāpat piekritīs, ka apakškategoriju rakstus nevajag likt virskategorijās (jo citādi vispār visus rakstus saliek vienā kategorijā un miers). Bet pārējos varbūt ne tik skaidrajos gadījumos es ieteiktu šo noteikumu ievērot konsekvences un skaidrības dēļ. --knakts 17:29, 9 jūnijā, 2006 (UTC)

Personības[labot pirmkodu]

Kādi būtu nozīmīguma kritēriji iekļaušanai šai kategorijā? Es domāju par vairākām grupām, kuru pārstāvji ir automātiski iekļaujami:

  • Valsts vadītāji, ministri, parlamenta deputāti;
  • Pašvaldību vadītāji;
  • Partiju vadītāji;
  • Cilvēki, kas ir ievērojami ar kaut ko Latvijas politikā unikālu: notikumu, ietekmi, ieguldījumu, skandālu.

Ir tādas kategorijas, kur it kā ir nepieciešamie cilvēki, bet nav skaidras robežas:

  • Pašvaldību deputāti: Rīgas domnieki un Kalncempju pagasta padomes locekļi ir no dažāda svara;
  • Partiju vadības pārstāvji: Vai pietiek ar dalību augstākajā koleģiālajā institūcijā ārpusparlamentārā partijā? Vai pietiek ar dalību otrā līmeņa koleģiālajā institūcijā parlamentārā partijā?

Un arī šis partiju dalījums ir ar trūkumiem - liela atšķirība starp no nozīmīgumu (vienkārši piemēram - 8. Saeimas vēlēšanās starpība starp pirmo un pēdējo parlamentāro partiju (sarakstu) balsu skaitā - 4,5 reizes, starp pirmo un pēdējo ārpusparlamentāro partiju - vispār 58,6 reizes) 217.198.224.13 20:53, 3 oktobrī, 2006 (UTC)