Kategorijas diskusija:Vikipēdijas uzturēšanas veidnes

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kā var pievienot veidni analoģisku angļu veidnei wikify ? Samērā bieži ir vajadzība pēc tādas, manuprāt kādu laiku atpakaļ arī tā pati wikify strādāja .lv vikipēdijā... --Pet 12:22, 22 septembrī, 2006 (UTC)

Par veidnēm jauno lietotāju diskusiju lapās[labot pirmkodu]

Pirmkārt, iesaku visas veidnes, kas tiek lietotas jauno lietotāju diskusiju lapās ar mērķi informēt, brīdināt, sveikt ar ierašanos, u.tml., lietot ar aizvietošanu, piemēram, šādi:

{{subst:brīdinājums}}

Tas, iespējams, nemulsinās nepieredzējušos lietotājus.

Otrkārt, ja reiz ir pieņemts parakstīties zem visādiem komentāriem jebkurā diskusiju lapā, tad parakstīties noteikti vajadzētu arī zem šādiem "uzsaukumiem". --Jūzeris 18:28, 25 martā, 2009 (UTC)

Par parakstiem, jā, to vajag, bet īsti nesapratu, kādēļ iesaki likt priekšā subst: ? Ko tas dod? --Digital1 (uzrunāt) 18:36, 25 martā, 2009 (UTC)
Par subst: lietošanu vairāk var palasīt angliski, bet īsumā attiecībā uz lietotāju diskusiju lapām - nebūtu labi, ja, piemēram, bez subst: lietots {{sveiciena teksts}} pēc kāda laika "pats no sevis" mainās, tiklīdz kāds izdomā pamainīt veidni. --Jūzeris 19:15, 25 martā, 2009 (UTC)
Principā subst: darbojas tāpat, it kā tiktu attiecīgajā lapā iekopēts veidnes vikikods ar Ctrl-C → Ctrl-V. Sveicieniem un aizrādījumiem tiešām varētu būt noderīgi (kaut gan tā koda parādīšanās diskusiju lapā arī varētu kādu mulsināt :) --ScAvenger 19:30, 25 martā, 2009 (UTC)
Piekrītu, šis mans arguments par mulsināšanu nebija ļoti apdomāts. :) --Jūzeris 20:06, 25 martā, 2009 (UTC)
Sapratu, subst: neskatoties ne uz ko, saglabā veidnes izskatu tādu, kāds tas bija brīdī, kad attiecīgā veidne tika ievietota. Daram tā. --Digital1 (uzrunāt) 21:24, 25 martā, 2009 (UTC)

Es tā sāku domāt un nonācu pie slēdziena, ka sveiciena tekstam nevajadzētu priekšā likt stubt-u. Ideja ir tāda, ka brīdinājuma un aizrādījuma veidnes vairāk vai mazāk ir vērstas pret attiecīgo lietotāju un šajā gadījumā, ja rodas konflikts, būtu svarīgi lai veidne saglabā pirmatnējo izskatu, bet sveicien veidne nav vērsta pret lietotāju un tās uzlabojums un attiecīgi arī automātiskie uzlabojumi visās lapās ir tikai pozitīvi, jo jauno lietotāju diskusiju lapā ir pieejama jaunākā veidnes versija, attiecīgi korektākā un precīzākā informācija. --Digital1 (uzrunāt) 22:36, 25 martā, 2009 (UTC)