Kreigs Berube

Vikipēdijas lapa
Kreigs Berube
Craig Berube
Personas dati
Dzimis 1965. gada 17. decembrī (58 gadi)
Valsts karogs: Kanāda Kalahū, Alberta, Kanāda
Augums 185 cm
Svars 93 kg
Sporta veids Hokejs
Pozīcija Kreisās malas uzbrucējs
Nūjas tvēriens Kreisais
Profesionāļa karjera 1986—2004
Papildinformācija
Sasniegumi un apbalvojumi

Infokaste atjaunota 2023. gada 13. decembrī.

Kreigs Berube (angļu: Craig Berube, dzimis 1965. gada 17. decembrī) ir Kanādas hokeja treneris un bijušais hokejists, spēlējis kreisās malas uzbrucēja pozīcijā. Pašlaik (2021) Berube ir NHL kluba Sentluisas "Blues" galvenais treneris.

Kā spēlētājs Berube pavadīja 17 gadus tādās NHL komandās kā Filadelfijas "Flyers", Toronto "Maple Leafs", Kalgari "Flames", Vašingtonas "Capitals" un Ņujorkas "Islanders".

Savu trenera karjeru Berube uzsāka Filadelfijas "Flyers", no sākuma kā asistents, vēlāk kā galvenais treneris. 2018. gada novembrī Berube tika apstiprināts kā Sentluisas "Blues" galvenais treneris.[1] 2018. gada pašā izskaņā komanda atradās pēdējā vietā visā līgā. Pēc Jaunā gada spēle Sentluisas komandai uzlabojās, tika sasniegts arī jauns komandas rekords – 11 uzvaras pēc kārtas. Komanda sezonas beigās ierindojās trešajā vietā Centrālajā divīzijā. Tika sasniegts arī Stenlija kausa fināls, kurā Sentluisa septiņās spēlēs pārspēja Bostonas "Bruins" un ieguva Stenlija kausu.

2023. gada 12. decembrī pēc četru zaudējumu sērijas, ko noslēdza zaudējums Detroitas Red Wings ar rezultātu 6:4, Berube tika atlaists no "Blues" galvenā trenera amata.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Yeo relieved of duties, Berube named interim head coach». NHL.com (en-US). Skatīts: 2021-01-19.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]