Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija

Vikipēdijas lapa
Krievijas Ārlietu ministrijas emblēma

Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija (krievu: Министерство иностранных дел Российской Федерации, МИД РФ) ir Krievijas federāla izpildinstitūcija, kas veic valsts politikas un normatīvi tiesiskā regulējuma izstrādes un īstenošanas funkcijas Krievijas Federācijas ārpolitikas, starptautisko attiecību, starptautiskās sadarbības un attīstības jomā.

To vada ārlietu ministrs, kas arī pārstāv Krieviju divpusējās un daudzpusējās sarunās un paraksta starptautiskus līgumus, sadala pienākumus starp saviem vietniekiem un ģenerāldirektoru, apstiprina noteikumus par centrālā aparāta struktūrvienībām, ieceļ centrālā aparāta, ārvalstu pārstāvniecību un teritoriālo iestāžu vadošos darbiniekus. Kopš 2004. gada šo amatu ieņem Sergejs Lavrovs.

Krimināls[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Krievijas vēstniecības Argentīnā telpās tika atklāta 362 kg smaga kokaīna slēptuve, kas bija sagatavota nosūtīšanai uz Eiropu, izmantojot Krievijas diplomātiskos kanālus.[1] Nākamajā dienā Krievijas varas iestādes paziņoja, ka tā bijusi Krievijas un Argentīnas specdienestu kopīga operācija, lai apspiestu narkotiku kontrabandistu aktivitātes, taču pastāv neapstiprinātas versijas par Krievijas augstākās vadības iesaistīšanos narkotiku kontrabandā.

Krievijas ārlietu ministru uzskatījums pēc PSRS sabrukuma[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Associated Press. «Police foil cocaine ring at Russian embassy in Buenos Aires». The Guardian (en-GB), 2018-02-23. ISSN 0261-3077. Skatīts: 2023-11-30.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]