LMCE Group

Vikipēdijas lapa
Lännen MCE Oy
Tips kapitālsabiedrība
Darbības joma mašīnbūve
Priekštecis Lännen Tractors
Dibināts 2008. gads
Galvenais birojs Loimā, Karogs: Somija Somija
Produkti zemes pārvietošanas, komunālās saimniecības, zemūdens darbu mašīnas, materiālu pārkraušanas aprīkojums
Īpašnieks(-i) Lähde Invest Oy Ab, Tamex Oy

Lännen MCE Oy (darbojas ar zīmolu LMCE Group) ir Somijā reģistrēta pārvaldītājsabiedrība, kas apvieno zemes darbu un komunālo mašīnu ražotājus un izplatītājus. Uzņēmums ir dibināts 2008. gadā. Tā galvenais birojs ir Loimā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pamatraksts: Lännen Tractors

LMCE grupas vēsture sniedzas līdz 1958. gadam, kad pārtikas ražotājs Länsi-Suomen Sokeri Oy (vēlāk Lännen Tehtaat, tagad Apetit) sāka ražot hidrauliskos ekskavatorus. 1990. gados Lännen Tehtaat mehāniskās darbnīcas tika atdalītas kā meitas uzņēmums Lännen Engineering Oy. 2004. gada 25. maijā Lännen Engineering biznesa operācijas tika pārdotas hidraulikas un pneimatikas aprīkojuma un rūpniecisko vārstu uzņēmumam AVS-Yhtiöt Oy un nodotas jaunam uzņēmumam Lännen Tractors.[1]

2008. gada 1. janvārī Lännen Tractors iegādājās Zviedrijas uzņēmumu Lundberg Hymas AB, kas ražoja iekrāvējus un daudzuzdevumu komunālās mašīnas.[2] 2008. gada 18. augustā Lännen Tractors īpašnieki dibināja uzņēmumu Lännen Konekeskus Oy, kas nodarbojās ar tehnikas pārdošanu un kļuva par Lännen Tractors grupas pārvaldītājsabiedrību.

2009. gada 3. decembrī Lännen Tractors grupa tika pārdota uzņēmumiem Lähde Invest Oy Ab, Tamex Oy (90 %) un privātpersonām (10 %). Lähde Invest Oy Ab, Tamex Oy īpašnieku vidū bija Lännen Tractors ilggadējais izpilddirektors Timo Hutunens un Watermaster īpašnieki Anti un Lauri Kalliolas.

2010. gada 17. janvārī Lännen Konekeskus Oy tika pārdēvēts par Lännen MCE Oy. Lännen Tractors grupu sāka dēvēt par LMCE Group (Multi-function Construction Equipment).

2019. gadā Lännen MCE Oy iegādājās daļas uzņēmumā Mecalift Oy (zīmols Meclift), kas piedāvāja materiālu pārkraušanas aprīkojumu ostām, dzelzceļiem, autotransportam un dažādām rūpniecības jomām.

Uzņēmumu grupa[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

LMCE Group grupā ietiplst:

  • Lännen MCE Oy (Somija), pārvaldītājsabiedrība un tirdzniecības operācijas;
  • Lännen Tractors Oy (Somija, zīmols Lännen), ekskavatori iekrāvēji, to skaitā pielāgoti sliežu ceļu apkalpošanai un gaisa līniju apkalpošanai;
  • Aquamec Oy (Somija, Sekile, zīmols Watermaster), daudzuzdevumu mašīnas zemūdens darbiem līdz 6 m dziļumam;
  • Mecalift Oy (asociētais uzņēmums, Somija, zīmols Meclift), materiālu pārkraušanas aprīkojums ostām, dzelzceļiem, autotransportam un dažādām rūpniecības jomām;
  • Lannen Tractors AB (Zviedrija), grupas produkcijas izplatīšana Zviedrijā;
  • Lundberg Hymas AB (Zviedrija, zīmols Lundberg), daudzuzdevumu mašīnas komunālajai saimniecībai un iekraušanas darbiem.

Attēlu galerija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ekskavators iekrāvējs Lännen 8600G Premium
Ekskavators iekrāvējs Lännen 8600G Premium 
Sliežu ceļu apkalpošanas mašīna Lännen 8800i Rail
Sliežu ceļu apkalpošanas mašīna Lännen 8800i Rail 
Lännen komunālās saimniecības mašīna sniega tīrīšanas darbos
Lännen komunālās saimniecības mašīna sniega tīrīšanas darbos 
Sniega tīrītājs Lundberg 6210
Sniega tīrītājs Lundberg 6210 
Zemūdens darbu mašīna Watermaster
Zemūdens darbu mašīna Watermaster 

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]