Palīdzība:Diskusiju lapa

Vikipēdijas lapa

Vikipēdijas diskusiju lapas tiek izmantotas saziņai starp dalībniekiem.

Raksta apspriešana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lai sazinātos ar citiem dalībniekiem, nekad neizmanto rakstu lapas, bet gan diskusiju lapas! Lai apspriestu noteiktu rakstu, vēlams izmantot attiecīgā raksta diskusijas lapu. Lai tur atstātu savu komentāru, uzklikšķini uz "diskusija" (pa kreisi no "izmainīt šo lapu"), tad - uz "izmainīt šo lapu" (tiks izmainīta diskusiju lapa) vai "+" (ja vēlies sākt jaunu diskusijas tematu).

Saziņa ar noteiktu dalībnieku[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ja vēlies sazināties ar noteiktu dalībnieku, lieto šī dalībnieka diskusiju lapu tādā pašā veidā, kā aprakstīts iepriekš. Jebkura dalībnieka diskusiju lapu vari atrast, adrešu logā ierakstot "http://lv.wikipedia.org/wiki/User_talk:abc" ("abc" jānomaina pret attiecīgā dalībnieka vārdu).

Ja kāds dalībnieks atstājis Tev ziņu Tavā diskusiju lapā un ir pamats domāt, ka viņš drīzumā no jauna neapskatīs šo lapu, atbildi viņam viņa diskusiju lapā, lai viņš redzētu paziņojumu, ka saņēmis jaunu vēstījumu.

Parakstīšanās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pieklājīgi ir savus komentārus parakstīt. Lai to izdarītu, rīku joslā, kas redzama, kad izmaini kādu lapu, jānospiež poga . Tad parādīsies simboli --~~~~ (ja vēlies, vari šo simbolu kombināciju ierakstīt arī ar roku!). Kad lapu būsi saglabājis, citi dalībnieki redzēs Tavu dalībniekvārdu un ziņas atstāšanas laiku.