Skinny Puppy

Vikipēdijas lapa
Skinny Puppy
Skinny Puppy uzstājoties Londonā 2005. gadā
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Kanāda Vankūvera, Kanāda
Žanri postindustriālā mūzika,
elektroindustriālā mūzika,
tumšais ambients
Darbības gadi 1982—1995, 2000, 2003—pašlaik
Izdevēji Subconscious Communications, Synthetic Symphony, Nettwerk, American Recordings, Play It Again Sam
Mājaslapa skinnypuppy.com
Dalībnieki
cEvin Key
Nivek Ogre
Marks Volks

Skinny Puppy ir Kanādas postindustriālās mūzikas grupa, izveidota 1982. gadā. Tās pašreizējie dalībnieki ir cEvin Key, Nivek Ogre un Marks Volks.

Mūzikas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Skinny Puppy mūzikai raksturīga eksperimentēšana ar analogajām un digitālajām ierakstu tehnoloģijām. 1980. gados grupa plaši eksperimentēja ar kompaktkasešu tehnoloģiju, mūzikas komponēšanā, lietojot kasešu lentu cilpas. Grupas agrīnajai un arī pašreizējai mūzikai pārsvarā ir tumšs, vairākslāņu skanējums, kas panākts, lietojot un apvienojot sintezatorus, bungu mašīnas, akustiskos sitaminstrumentus, semplerus un nemuzikālus priekšmetus. Skaņdarbus veido arī fragmenti no filmām un radio pārraidēm, vokāls ir distorsēts vai savādāk pārveidots.

Dziesmu vārdi ir par dažādiem tematiem: dzīvnieku tiesībām, politiku, reliģiju, psihotropo vielu lietošanu, slimībām un vides iznīcināšanu.

1980. gadu beigās un 1990. gadu sākumā grupa kļuva pazīstama ar saviem teatrālajiem un skandalozajiem koncertiem, kas tika veidoti, lai pievērstu uzmanību ķīmiskajiem kariem un protestētu pret eksperimentiem ar dzīvniekiem.[1]

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi
Citi albumi

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Justin Kleinfeld. «Skinny Puppy gets respect». Remix magazine, 2007-04-01. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2007-09-27. Skatīts: 2007-05-24. (angliski)

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]