Pāriet uz saturu

Sports Tracker

Vikipēdijas lapa

Sports Tracker (sākotnēji Nokia Sports Tracker) ir sporta lietotne viedtālruņiem un tiešsaistes platforma. To izstrādā un uztur Sports Tracking Technologies komanda Somijā.

Ar Sports Tracker lietotni var sekot līdzi treniņa maršrutam, laikam, attālumam, ātrumam un daudz kam citam. Tai var pieslēgt ārējus ķermeņa parametru sensorus.

2000. gadu sākumā Somijas mobilo telefonu uzņēmums Nokia izstrādāja sporta programmatūras rīku Series 60 (Symbian) sistēmas viedtālruņiem (īpaši tiem, kam bija GPS funkcija, piemēram, Nokia N95, vai Bluetoot tālruņiem ar pievienotu Bluetooth saderīgu GPS uztvērēju), kas ļāva lietotājam sekot līdzi savam maršrutam, ātrumam, laikam un enerģijas patēriņam, veicot sporta aktivitātes, piemēram, skriešanu vai riteņbraukšanu. To nosauca par Nokia Sports Tracker.

2010. gada jūnijā Nokia paziņoja, ka pārtrauc Nokia Sports Tracker izstrādi. Trīs Nokia darbinieki nolēma turpināt Sports Tracker attīstīšanu, un dibināja uzņēmumu Sports Tracking Technologies Oy. Tā tika izveidota pieejama iPhone un Android ierīcēm, kā arī analizēt savu sniegumu un dalīties ar treniņu datiem un fotogrāfijām ar draugiem.

2015. gadā Sports Tracking Technologies Oy tika pārdots Somijas uzņēmumam Amer Sports; tā programmatūru apvienoja ar Suunto izstrādāto platformu Movescount.

2019. gadā Amer Sports tika pievienots Ķīnas grupai Anta Sports.

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]