Temats Dalībnieka diskusija:Edgars2007

Raksti, kur informācija laika gaitā vairs neatbilst īstenībai

8
Meistars Joda (diskusijadevums)

Labojot kļūdas, diezgan bieži uzduros tādiem rakstiem, kur minēts, piemēram ”2012. gadā paredzēts...”, ”pašlaik tiek strādāts pie programmas 6. versijas”, ”paredzēts, ka tiks uzbūvēta...” Minētais gads sen jau pagājis, programmai jau darbojas 8. versija, būvēt paredzētais jau uzbūvēts vai arī nolemts, ka to tomēr nebūvēs. Taču rakstos joprojām lepojas šī informācija, jo attiecīgajā rakstā acīmredzot sen neviens nav ieskatījies, lai to pamanītu un labotu. Tos rakstus, kur minēts apmēram tā ”...patlaban (2010. gadā) viņš ir...” vēl var paciest. Ja lasītājs tādu rakstu atver, sapratīs. Taču mani iepriekšminētie gadījumi lasītāju maldina, jo nesniedz īstenībai atbilstošu informāciju. Ja lietotājs nepaskatās hronoloģijā, ka raksts ir vecs, viņš novecojušo info var uztvert kā spēkā esošu.

Kā Tev šķiet, ja izveidotu tādu kategoriju ”raksti, kuros minētā informācija laika gaitā var mainīties” (īsāk un kodolīgāk nosaucot, protams) un rakstiem, kuriem tas būtu noderīgi, pievienotu šādu kategoriju, vai nebūtu vieglāk laiku pa laikam pārskatīt šīs kategorijas rakstus un vajadzības gadījumā informāciju precizēt? Nav taču tādas kategorijas vēl, vai ne? (Kaut kas līdzīgs ir ”Šis raksts ir par aktuālu notikumu...”, bet tādiem rakstiem, kādus es minu piemēros, tas neder.) Zuiks 2016. gada 14. jūnijs, plkst. 21.25 (EEST) Redzu, ka ir slēptā kategorija ”Raksti, kuros informācija ir novecojusi”, bet tas nav gluži tas, ko vajag. Es biju domājis arī tādus rakstus, kur šodien informācija vēl ir pareiza (piem, Rīgas Satiksme PIRKS ūdeņraža trolejbusus), bet pēc mēneša vairs nebūs (būs jau nopirkuši), citiem vārdiem ”nedrīkst aizmirst šeit pēc laika ieskatīties”. Ceru, ka saproti, ko es domāju. Zuiks 2016. gada 14. jūnijs, plkst. 21.42 (EEST)

Edgars2007 (diskusijadevums)

Pašlaik domāju par {{cn}} tipa tagu (manis pēc var pēc defaulta neredzamu), kuram varētu arī norādīt laiku, kad būs novecojis (ja tas ir zināms). Un ja jau ir novecojis, tad šādu tagu var arī padarīt redzamu.

Bet es vēl padomāšu. Pašlaik vēlos atiet no tā murga, kas saucas "bakalaura aizstāvēšana".

Meistars Joda (diskusijadevums)
Edgars2007 (diskusijadevums)

Apmēram. Bet es vēlējos citu konfigurāciju.

Edgars2007 (diskusijadevums)
Edgars2007 (diskusijadevums)

lai stāv augšā

Edgars2007 (diskusijadevums)
Edgars2007 (diskusijadevums)

uz augšu

Atbildēt "Raksti, kur informācija laika gaitā vairs neatbilst īstenībai"