Veidnes diskusija:Dzēst

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Skat. arī diskusiju pie šīs veidnes angliskās versijas.

Lai ievietotu šo veidni kādā lapā, lūdzu izmantot šādu tekstu:

{{subst:Delete}}

vai

{{subst:Dzēst}}

Ja veicat kādas izmaiņas šajā veidnē, lūdzu to pašu izdarīt arī Template:Delete.

Veidot balsošanas lapu vai tomēr apspriest raksta diskusijas lapā?[labot pirmkodu]

Atzīstu, ka pats uz savu roku izmainīju šo veidni un varbūt tā nemaz nevajadzēja (nedrīkstēja) darīt, pirms nebiju apspriedies ar citiem lietotājiem, bet tomēr izdarīju, jo uzskatu, ka ir muļķīgi dot linku uz kaut kādu mistisku balsošanas lapu, ja to pašu var izdarīt lapas diskusijā. Manuprāt ir vairāki plusi tam, ja ir norādīts uz diskusiju lapu nevis balsošanas:

  1. Vairākumā gadījumu nenotiek balsojums, bet rezultātā lapa vienalga tiek izdzēsta. Kas tad tas vispār ir par balsojumu?
  2. Ja tomēr kāds kaut ko pasāk, tad nav jāveido speciāli tam balsošanas lapa, kuru pēc tam vēl jāievieto iekš Vikipēdija:Balsošana
  3. Parasti tāpat neviens nebalso kā nākas, bet gan vairāk diskutē. Piemēram, balsojums par Krišjāņa visu laiku pieminēto vilozoro mākslu, vēl spilgtāks piemērs Vikipēdija:Balsošana/Mācība un Derības parāda to, ka balsojums nenotiek, bet gan vairāk tiek diskutēts
  4. Ja vēl kāds izdomā rakstīt par to pašu tēmu, kas jau ir izdzēsta, piemēram, raksts par urlu, kurš ir dzēsts n reizes un n-1 reizi rakstīts, tad var redzēt pie diskusijas, kāpēc tas ir izdzēsts iepriekšējās reizēs. Daudzi lietotāji nemaz nezinās, kur citur meklēt šādu informāciju, bet ja redzēs zilu saiti uz diskusiju, tad, iespējams, vismaz paskatīsies, kas tur īsti ir un rezultātā zinās, kāpēc tā tika izdzēsta iepriekš.

PS: Arī šajā jautājumā visticamāk dažādiem lietotājiem būs dažādas domas un, ja tamdēļ vajadzētu veikt balsojumu, tad, manuprāt, kāda velna pēc vajadzētu veidot atsevišķu lapu "Vikipēdija:Balsošana/...". Man jau liekas, ka labāk būtu veikt balsojumu tepat un Vikipēdija:Balsošana norādīt linku uz šo diskusiju. --Treisijs 21:41, 4 augustā, 2008 (UTC)

Manas aizdomas, ka gandrīz neviens nepamanīja Vikipēdija:Kopienas_portāls#Dzēšana sāk apstiprināties. Man tas traucēja tīrot dzēšamo rakstu kategoriju (jo to, ka lapai ir diskusija var ieraudzīt jebkurā variantā, balsošanu gan ne) un es tev kopienas portālā atstāju plašāku paskaidrojumu (sk. pēdējo komentāru diskusijā kuru norādīju). Attiecībā uz 4. - ja tu sāc jaunu lapu izdzēstas vietā parādās informācija, ka tā ir agrāk dzēsta, kas un kāpēc to izdzēsis ~~Xil (saruna) 21:56, 4 augustā, 2008 (UTC)
Man ir jāizlasa vēlreiz, jāapdomā un tad pateikšu, ko par to visu domāju. Šodien vairs ne, rīt gan. Noguris esmu un vairs īsti lāga nedomājas ar :) --Treisijs 22:12, 4 augustā, 2008 (UTC)