Veidnes diskusija:Grieķu mitoloģija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Priekšlikums, kurš varbūt nav jāņem vērā

Vai nevajadzētu citu bildi pie grieķu mitoloģijas? Man tā liekas mazliet "popsīga". Cik es zinu, gleznā ir Venēras dzimšana, Venēra ir seno romiešu dieviete, grieķiem ir Afrodīte. Un galvenais, tā tomēr glezna drīzāk saistās ar renesansi, tās "fīlingu" un pasaules uzskatu. Varbūt labāk būtu kaut ko no pašiem grieķiem?

Piemēram, Atēna:


--Feens 22:43, 11 februārī, 2006 (UTC)

Mjā, ar to bildi bija lielas problēmas, ilgi meklēju, beigās ieliku, piekrītu, "popsīgu". Tas, ka gleznā attēlota Venēra, gan man nešķiet tik svarīgi, jo romieši tomēr krietni vien "aizņēmās" no grieķu mitoloģijas, un renesansē vienkārši tāda tradīcija saukt dievus romiešu vārdos (to parasti neņem vērā, piemēram, Commons pie Afrodītes var atrast gandrīz tikai Venēras attēlus, un šāda attieksme ir loģiska, jo grieķiem būtībā ir lielākas tiesības uz šo dievieti :)).
Attēlu varētu arī nomainīt, vajag vien atrast tādu, kas ir vairāk "horizontāls" nekā "vertikāls" (t.i., mazāk augsts un platāks), jo templeitam tāds ir piemērotāks. Svarīgi arī tas, lai lielākajai cilvēku daļai tas šķistu pietiekami reprezentatīvs. Nebūtu slikti arī tas, ja attēls krāsu ziņā būtu gana kontrastains. (Domāju, varbūt jāpaskatās vēl kādas grieķu vāzes, varbūt tur kas noderīgs.)
Katrā ziņā - pati nelabprāt šo attēlu ieliku un man nebūtu iebildumu pret tā nomaiņu. --Tail 08:52, 12 februārī, 2006 (UTC)
Starp citu, izrādījās grūts uzdevums. Atradu tikai divus. Vāzes vertikālas vai apgaismojums nekāds, bet skulptūras vispār tikai vertikālas. Kuru no tiem? --Feens 11:26, 12 februārī, 2006 (UTC)
Attēls:Typhon and Zeus.jpg