Veidnes diskusija:Vielas infokaste

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Dažiem savienojumiem derētu papildus informācija (šķīdība ūdenī, viskozitāte), taču tie neattiektos uz visiem savienojumiem. -Yyy 14:42, 19 maijā, 2008 (UTC)

Var jau laikam veidni papildināt tā, ka rindiņa nerādās, ja vērtība nav ierakstīta. Godīgi sakot, man nebija īpašas vēlēšanās saraibināt lapas ar visu to informāciju, kas ir angļu vikipēdijas infokastēs un reāli vajadzīga labi ja 1% lietotāju (ja ir nopietni vajadzīgs kāds eksotisks vielas parametrs, to parasti vispirms meklē specializētās rokasgrāmatās, kur mazāka kļūdas iespēja, turklāt ir jau arī starpviki saites). Parasti pietiek papildinformāciju norādīt raksta tekstā ārpus infokastes, bet vispār par tās uzlabošanu būs jāpadomā. --ScAvenger 15:29, 19 maijā, 2008 (UTC)
Laikam vajadzēs tādu kā optionālu tabulu iekš tabulas. Ja rakstā, vienkārši, aiz šīs veidnes (vai vienkāršas tabulas), ievieto vēlvienu tabulu, tā rādās nevis zem šis veidnes, bet tai blakus. Šķīstošu vielu (sāļu) šķīdība ūdenī jau nav tik eksotisks parametrs (šķīstošām vielām), taču nešķīstošām vielām šis parametrs būtu bezjēdzīgs. -Yyy 06:56, 20 maijā, 2008 (UTC)
Principā jau pilnīgi nešķīstošu sāļu nav, kaut kāds šķīdības reizinājums ir vienmēr (bet ir gadījumi, kad vielas ar ūdeni reaģē). Protams, šķīdība nav uzskatāma par eksotisku parametru, to varētu tāpat pievienot infokastei. Ar viskozitāti, laušanas koeficientu u.c. varētu būt drusku citādi. --ScAvenger 08:51, 20 maijā, 2008 (UTC)

OK. Uztaisīju vēlvienu parametru (kas aiņem visu tabulas apakšu), tajā ir paredzēts iebāzt tabulu. Wiki formāta tabulas tur nedarbojas, bet ar HTML ir ok. Parametra nosaukums ir "citi". -Yyy 10:46, 20 maijā, 2008 (UTC)

Es stipri pa galvu dabūšu, ja uzlikšu vienu fona krāsu visiem parametriem (šādi ar mūsu angļu nefranču sistēmu tehniski vieglāk)? --FRK (diskusija/devums) 23:10, 2 jūlijā, 2014 (EEST)

Tās krāsu gradācijas bija domātas, lai lasītājam atvieglotu parametra nosaukuma un vērtības sasaistīšanu, ja pa vidu ir liela atstarpe. Viens no maniem agrajiem eksperimentiem. {{Elementa infokaste}} veidnei pirms pāris gadiem analoģisku lietu noņēmām, jo tāpat papildināšanas gadījumā visu varavīksni jau tur nesabāzīs un ir arī par raibu :) Ja Tu taisies veidni "rekonstruēt", tad vajadzētu paredzēt iespēju ņemt vērtības no Vikidatiem, jo ar laiku tam visam vajadzētu būt tur. Lai nebūtu katrā valodā sava kušanas temperatūra — kāda nu kuram autoram rokasgrāmata trāpījusies. Uzmanīgi ar attēlu sadaļu — tur jāatstāj iespēja brīvai attēlu un to parakstu izvietošanai, jo ir daudz dažādu gadījumu (piemēram, rakstā Hinolīns). Tad vēl tur ir neapdomīgi ielikts veidnes virsrakstam {{PAGENAME}} un tas nav labi šādā gadījumā. Diez, to var vajadzības gadījumā "neitralizēt" un ielikt citu virsrakstu? --ScAvenger (diskusija) 09:42, 3 jūlijā, 2014 (EEST)
To gradāciju varētu "atrisināt" šādi. Par attēliem - jā, to esmu pamanījis (pirms infokastu konvertācijas parasti pavēroju, kas notiek rakstos, bet ar šo tāpat viss bija skaidrs). Par Vikidatiem - ok, paskatīsimies. Virsraksta problēmu atrisināju (ko neteici ātrāk :) ), vēl varētu automātiski nodetektēt, kuros rakstos vēl ir nevajadzīgas iekavas infokastes nosaukumā, bet to var arī sameklēt šeit. --FRK (diskusija/devums) 09:49, 3 jūlijā, 2014 (EEST)
O, tik vienkārši, paldies :) Vēl ir analoģiska veidne {{Aminoskābes infokaste}}, tā atšķiras tikai ar papildu parametru "izoelektriskais punkts", šo parametru būtu jāpieliek vielas infokastei un aminoskābju kasti jālikvidē (tām pārdesmit aminoskābēm var arī ar roku rakstos izmainīt). Var likt arī tās atdalošās svītriņas, kā uzbrukumiem, nav nekāda vaina. --ScAvenger (diskusija) 10:25, 3 jūlijā, 2014 (EEST)
Vienmēr laipni :) Ok, aminoskābēm infokasti likvidēsim. Par vikidatiem - es te paskatījos, bet vismaz pašlaik Vikidatos nekā interesanta nav (vismaz hinolīnam ir visādi numuri, kas mums laikam nav aktuāli; vienīgie "interesantie" (vismaz no mana neķīmiķa skatupunkta) ir ķīmiskā formula un ķīm. struktūras attēls), bet vispār - jā, problēmām nevajadzētu būt ar datu ņemšanu (kad/ja tie dati tur parādīsies).
P.S. Ja Tev ir kaut kas sakāms par kādu citu Tavā pārraudzībā esošu infokasti, dod ziņu (vēl gan laikam ir palikusi elementu infokaste). --FRK (diskusija/devums) 11:00, 3 jūlijā, 2014 (EEST)

Papildu visam citam, kas te izskanēja, uzliku platumu pēc noklusējuma, kas rakstos, kuros attēls ir platāks, neko neietekmē un plainlist klasi, kas normālā valodā izskatās šādi (nav jālieto ne <br />, ne {{ubl}}, ne {{plainlist}} veidne tas nekas, ka par pēdējām divām ir laikam pirmā dzirdēšana). --FRK (diskusija/devums) 22:15, 4 jūlijā, 2014 (EEST)

Būs labi. Fonu nebija labāk atstāt bāli gaišzilu? Elementu infokastei arī unifikācijai var salikt tās strīpas. Augšējo klucīti ar simbolu un elektronu konfigurācijām ieteicams atstāt, kā ir :) --ScAvenger (diskusija) 22:50, 4 jūlijā, 2014 (EEST)
Jā, par fonu biju piemirsis. Es tur uzliku fonu, kas vismaz teorētiski ir gaišāks par to, kas ir nosaukuma fons, ja vēlies citu, vari droši mainīt (pie |labelstyle=). Jā, tā kaste un el. konfigurācijas izskatās pārāk baismīgi, lai viņas censtos kaut kā optimizēt :) --FRK (diskusija/devums) 22:59, 4 jūlijā, 2014 (EEST)
Manuprāt, tagad pavisam labi. Elementu klucim galvenā ideja bija automātiskā krāsa, atbilstoša elementa grupai. Pārējā veidne ir praktiski tāda pati kā šī un tāpat optimizējama. --ScAvenger (diskusija) 23:07, 4 jūlijā, 2014 (EEST)