Vikipēdija:Failu atskaņošanas palīdzība

Vikipēdijas lapa

Esiet sveicināti audio un video failu atskaņošanas problēmu palīdzības lapā.

Zemāk ir doti padomi, kā atrisināt šo problēmu.

Instalēt audio un video programmatūru


Lai uzstādītu uz Jūsu datora programmatūru, ar kuras palīdzību būs iespējams atskaņot audio un video failus, lūdzu izvēlieties Jūsu operētājsistēmu (piemēram Microsoft Windows) zemāk.

Visas operētājsistēmas

Lai izmantotu integrēto video pleijeri:

1. Instalējiet Java (lejuplādēt šeit)

vai

2. Instalējiet VLC (lejuplādēt šeit)

Arī Quicktime tiek atbalstīts. To var izdarīt noklikšķinot uz linka un dodoties uz Download sekciju: (lejuplādēt šeit)

Windows


Instalējiet programmas kodekus, lai izmantotu tiešraides DirectShow pleijerus, tādus kā Windows Media Player lai atskaņotu lapā esošo failu.

  1. Lielākajam vairumam Windows lietotāju datorā jau būs ieinstalēta programma Windows Media Player. Ja Jums nav šīs programmas vai arī Jūs vēlaties izmantot kādu citu audio un video failu atskaņošanas programmu, lejuplādējiet kādu no zemāk redzamajām programmām, vai dodieties uz nākamo sadaļu 2.
  2. Dodieties uz xiph.org/dshow.
  3. Lejupielādējiet aktuālo stabilo versiju.
  4. Uzgaidiet, kamēr instalēšanas programma lejupielādēsies. Šis process aizņem mazāk par 2 minūtēm ar interneta ātrumu līdz 56k.
  5. Kad, programma būs pabeigusi lejupielādēties, palaidiet to un sekojiet norādījumiem uz ekrāna.
  6. Kad instalācija būs pabeigta, Jūsu atskaņošanas programma (pirmajā solī pieminētā) būs spējīga atskaņot gan audio, gan video failus.
  7. Ja Windows nesasaista Jūsu izvēlēto atskaņošanas programmu ar attiecīgo faila tipu, viss, kas ir jāizdara, ir jāpaņem vajadzīgais fails un jāiemet tas attiecīgajā atskaņošanas programmā, otrs variants ir definēt programmā vajadzīgo faila tipu (.ogg) vai visbeidzot nospiest peles labo taustiņu uz attiecīgā faila, izvēlēties Open With / Choose Program..., no saraksta izvēlēties vajadzīgo atskaņošanas programmu, bet, ja sarakstā tās nav, tad sameklēt to, nospiežot pogu Browse... un, pirms nospiest OK, ielikt ķeksīti pie "Always use the selected program to open this kind of file"