Vikipēdija:Izglītības programma/Studentiem

Vikipēdijas lapa

Iesaistieties savā studiju kursā[labot pirmkodu]

  1. Izveidojiet Vikipēdijas kontu: Ja jums tāda vēl nav, izveidojiet savu kontu. Izvēlieties labu dalībniekvārdu, tādu, ko atcerēsieties. Mēs iesakām reģistrējoties norādīt arī savu e-pasta adresi. Tā nekad publiski neparādīsies Vikipēdijā vai saistībā ar Jūsu dalībnieka kontu. Tā ļaus citiem dalībniekiem nosūtīt jums e-pastu, ja tā būs Jūsu izvēlētā saziņas forma.
  2. Iepazīstieties ar Vikipēdijas labošanu: Neatkarīgi no tā, vai Jūs veidojat jaunu rakstu vai uzlabojat esošu, Jūs izmantosiet daudzas no iepriekš apgūtajām prasmēm citos kursos, tādas kā rakstīšanas un izpētes prasmes. Atšķirība šeit būt tāda, ka Jūs rakstīsiet jaunai audiencei, enciklopēdiskā stilā un jaunā platformā. Labošanas pamatu apguve var šķist nomācoša, tāpēc mēs esam radījuši šo apmācību studentiem angļu valodā. Latviski ir pieejama cita, īsāka apmācība.
  3. Reģistrējieties kursa lapā: Jūsu pasniedzējs visdrīzāk Jums ir nosūtījis saiti uz Jūsu kursa lapu, vai Jūs to varat atrast kursu sarakstā. Pārliecinieties, ka esat pieslēdzies savam Vikipēdijas kontam un klikšķiniet uz pogas "Reģistrēties" kreisā augšējā stūrī un, izmantojot pasniedzēja izsniegto reģistrācijas kodu, klikšķiniet uz "Reģistrēties ar šo kodu".
  4. Sekojiet savu mājasdarbu grafikam!: Jūsu uzdevums, protams, atšķirsies atkarībā no kursa, tā tēmas un pasniedzēja.