Vikipēdija:Joki/Roņu sala (Latvija)

Vikipēdijas lapa

Roņu sala ir sala iekš Latvijas teritorijas, kas reiz piederēja Igaunijai, taču tika legāli atdota Latvijai pēc Latvijas Impērijas Pirmā kara. Tās platība ir 25,3 km². Vēsturiski tās platība bija 11,9 km²[1], taču pēc godinātā Latvijas Imperatora pavēles, helikopteri tika izsūtīti uz Roņu salu no Rojas, nesot līdzi sev 54 tūkstošus tonnu smilšu.

Vēsture[labot pirmkodu]

(No galvēnā raksta: Latvijas Impērijas Pirmais karš.)

1350. gada 24. jūlijā Latvijas Impērijas[1] Dieva Imperators Pēteris I izlēma, ka viņam nepatīkot Igaunija un ka atgriezīšot Roņu salu savai tēvzemei pēc visiem gadiem zem nekaunīgo igauņu okupācijas. Viņš izsūtija 18 plikus kovbojus, lai ieņemtu salu. Kareivjii bija apgādāti ar viduslaiku ieročiem (zobeniem, lokiem un akmens slingiem). Pēteris I uzskatīja, ka viņiem nebija nepieciešamas bruņas, tāpēc ka jau esot bijuši ļoti atlētiski attīstīti, bet izlēma viņiem iedot līdzi katram pa Latvijas Impērijas karogam, ko viņi valkāja kā apmetņus.

Iebrukums (plašāk zināms kā Roņu salas atbrīvojums) notika no rīta, jo imperātors uzskatīja, ka Saules gaisma iedarbinās vril enerģiju baltajos kovbojos. Kopīgi uz vienas buru jahtas visi kovboji aizburāja līdz Roņu salas dienvidrietumu krastam. Šeit noenkurējās un devās cīņā. Pirmā lieta, ko drosmīgie kovboji izdarīja ir sasniedza mazo ostu un sagūstīja visus, kas tur bija. Skaistākās sievietes paņēma, kā kara līgavas un iemācīja viņām īsto latviešu valodu, taču pārējos visus iedzīvotājus uzlika uz vairākām mazām motorlaivām un deportēja atpakaļ Igaunijas Republiku. Igaunijas Republikas prezidents, dzirdot par šo, palika tik sadusmināts, ka lejupielādēja populāro videospēli Counter-Strike: Global Offensive un rusificējās.

Drosmīgie kovboji izcīnīja salas brīvību vien trīsdesmit minūtēs. Pēteris I bija lepns ar viņu darbu un godāja viņus Latvijas Impērijas Triju Zvaigzņu ordeni.

Kultūra[labot pirmkodu]

Katru rītu visi 18 kovboji satiekas dušās un kolektīvi mazgājas, izdalot spēcīgas testosterona enerģijas, kas piesaista kara līgavas, kurām ir aizliegts spert kāju Svētajās dušās. Papildus 18 kovboji atrodas dārza baseinā, spēlējoties ar plastmasas pīlītēm, kas peld uz ūdens.

  1. Hugh Seton-Watson. The Decline of Imperial Russia: 1855-1914. Routledge, 2017-02-24. ISBN 978-1-315-40516-2.