Vikipēdija:Vikitikšanās/Rīga 2016. gada 14. jūlijs

Vikipēdijas lapa
Kopienas sanākšana

Datums: 2016. gada 14. jūlijā
Laiks: 18.00
Vieta: Bufete "Gauja"
Apraksts: rudens plānu apspriešana, neformālas sarunas
Virtuve: uzkodas un dzērieni bārā
WiFi: Jā
Adrese: Stabu iela 32, Rīga (karte)
Dalībnieki (pieteikties):
Ieradās:

  1. Evita
  2. Edgars2007
  3. Feens
  4. IndulisMX
  5. KXoP
  6. Papuass
  7. Silraks
  8. Voll
  9. Zuiks
  10. anonīma persona

Sanākšanas formālā daļa[labot pirmkodu]

Informācija par CEE Meeting konferenci Armēnijā[labot pirmkodu]

Pēc kopienas lēmuma (balsojums kopienas portālā) par pārstāvjiem konferencē apstiprināti Papuass un Biafra. Nav paredzēts uzstāties konferencē ar prezentācijām (būtu jāpastrādā, lai saprastu, ko unikālu spējam piedāvāt). Pēc atgriešanās sagaidāms ziņojums un vikitikšanās par iespaidiem un ieguvumiem.

Wiki Loves Monuments 2016[labot pirmkodu]

Voll ziņo par progresu sarakstu migrēšanā uz Vikidatiem: joprojām ir vairākas neatrisinātas tehniskas problēmas, bet šis uzdevums nav kritisks šī gada konkursa rīkošanai. Tiek pieņemts lēmums konkursu šogad rīkot.

Darbu saraksts
  1. Sarunas ar VKPAI par iesaistīšanos (pieminekļu koordinātas, popularizēšana, dalība žūrijā). Turp dosies Voll un Feens
  2. Projekta pieteikums finansējumam WMF (balvas, vikiekspedīcija, citi izdevumi). Gatavos Papuass un Voll
  3. Iespējamo sponsoru atrašana (gala termiņš septembris, atbildīgais nav nozīmēts)
  4. Balvu izvēle un sagāde (gala termiņš novembris, atbildīgais nav nozīmēts)
  5. Žūrijas dalībnieki: vikipēdists, VKPAI, sponsoru pārstāvis, profesionāls fotogrāfs (Feens uzrunās paziņas)
  6. Vikiekspedīcija uz kādu no pilsētām konkursa laikā (priekšdarbi nav nepieciešami)
  7. Dažādu tehnisku jautājumu risināšana (Edgars2007, Papuass un Voll)

Finansējuma pieteikums[labot pirmkodu]

Lai nebūtu vairākas reizes jāmaksā bankas komisija (ap 50 USD), pārskaitot naudu, pieteikumā par WLM varētu iekļaut vēl vairākus projektus:

  1. Suvenīri ar simboliku — pildspalvas, uzlīmes, t-krekli, ko izmantot kā veicināšanas balvas vai izdalīt rīkotajos pasākumos. Ierosinājumam ir mērens atbalsts.
  2. Izvelkams plakāts (roll-up stends) ar Vikipēdijas simboliku izmantošanai pasākumos, lai radītu nopietnāku iespaidu par mums kā organizatoriem. Būtu bijis aktuāli jau iepriekšējā gada WLM. Tiek pausts atbalsts.
  3. Budžets uzkodām mūsu rīkotiem pasākumiem (vikidarbnīcām, apbalvošanām). Vispārīgi netiek atbalstīts, vieni paši vēl neesam rīkojuši pasākumus, rodas šaubas, vai vispār spētu piesaistīt pietiekami daudz dalībnieku.
  4. Mikrograntu sistēma. Ideja pieprasīt budžetu dažu simtu EUR apjomā, ko sadalītu nelieliem projektiem. Lai pieteiktos uz mikrograntu, ir jāpiedāvā sava ideja, jānorāda konkrēta summa un jāuzstāda mērķis. Pēc mērķa sasniegšanas tiek izmaksāta prasītā summa. Tas nozīmē, ka grāmata/biļete/degviela vispirms ir jānopērk par savu naudu. Piemēri:
    1. Grāmatas iegāde rakstu veidošanai
    2. Transporta, ieejas biļešu muzejos/pasākumos kompensācijai
    3. Degvielas kompensācija vikiekspedīcijās
    4. Citas idejas?

Edmunds no Vides izglītības fonda — skolēnu vasaras nometne[labot pirmkodu]

Edmunds pastāsta par ekoskolu (ap 200 skolām) vasaras nometni pie Saulkrastiem, kur būtu iespēja pastāstīt par Vikipēdiju gan skolotājiem, gan skolēniem. Feens ir gatavs uzņemties un turpina tālāko komunikāciju. Līdzbraucēji var pieteikties.

Iespaidi no Wikimania 2016[labot pirmkodu]

Papuass ir apmeklējis Wikimania konferenci Itālijā, notiek dalīšanās ar iespaidiem. Atsevišķi tiek apspriests:

  1. Aktuālās tēmas globālajā kopienā
    1. WMF ir jauna vadītāja (Ketrīna Māhere), kas vairāk ir vērsta uz kopienu. Iepriekšējā organizāciju vadīja kā IT uzņēmumu. Šī izmaiņa tiek uztverta pozitīvi.
    2. Vikidati: notiek progress, bet tas ir lēni, lielās kopienas pretojās, jo vēl ir neskaidri jautājumu. Tehniskās problēmas tiek risinātas paralēli, angļiem, frančiem un krieviem darot to pašu darbu dažādos veidos, pagaidām vēl notiek labākā risinājuma meklēšana.
    3. Gender gap / content gap — gada Vikipēdista titulu saņēma divas vikipēdistes, kuras radījušas projektu, kura mērķis ir radīt nozīmīgu sieviešu biogrāfijas.
  2. Igaunijas kopiena vēlas rīkot kopīgu pasākumu ar mums vasaras beigās, iespējams Valkā/Valgā. No Igaunijas puses ir ap 8 interesentiem. Sanāksmē gatavību pauž vismaz 4 dalībnieki. Feens piedāvā izmantot savu auto, kas ir ļoti ietilpīgs. Aktuāls jautājums: kas būtu tēmas un aktivitātes, kas veidotu pasākuma saturu. Ko mēs vatētu iemācīt igauņiem. Tiek nolemts turpināt sarunu par pasākumu wiki vidē. Atbildīgais Papuass.
  3. 2017. gada maijā Vīnē notiks Wikimedia hakatons, kas ir iespēja attīstīt kopienas tehnisko potenciālu. Tēmas: MediaWiki, botu rakstīšana. Iespējams, varam piesaistīt kādu ārpus mūsu kopienas?
  4. Notika CEE reģiona pārstāvju tikšanās, plaši apmeklēta, grūtības ar konkrētu lēmumu pieņemšanu, neauglīgas diskusijas par to, kas ir CEE reģions.
  5. CEE Spring 2016 atzīts par ļoti veiksmīgu projektu, tiks turpināts nākamgad.
  6. Panorāmas brīvība: runāts par to, ka mūsu parakstu vākšanas kampaņa ir neveiksmīga, iespējams, pat nevajadzētu popularizēt, atrast citus veidus (uzrunāt deputātus atbilstošajā komisijā). Beļģijas veiksmes stāsts. Igaunijas lielais ieguldītais darbs un problēmas.
  7. Suvenīri, galvenokārt uzlīmju formā

Neformālā daļa[labot pirmkodu]

Turpinās diskusijas par tehniskiem jautājumiem (arī nosaukumu problēmu vārdiem Vikidatos), Latvijas ciemu vikiprojektu, automātisku rakstu ģenerēšanu un mūsu pretestību tam.