Vikipēdija:Vikitikšanās/Rīga 2017. gada 11. aprīlis

Vikipēdijas lapa
Vikisanāksme

Datums: 2017. gada 11. aprīlī
Laiks: 18.30
Vieta: Bufete "Gauja"
Apraksts: Atskats uz WMCON konferenci, stratēģijas diskusija
Virtuve: uzkodas un dzērieni bārā
WiFi: Jā
Adrese: Stabu iela 32, Rīga (karte)
Dalībnieki (pieteikties):
Ieradās:

  1. Papuass
  2. Biafra
  3. GreenZeb
  4. Titāns
  5. Feens
  6. Egilus

Vikisanāksmes programma[labot pirmkodu]

Atskats uz Wikimedia Conference 2017[labot pirmkodu]

Konferenci apmeklēja Papuass un GreenZeb. Rakstiskās atskaites tika publicētas neilgi pirms vikisanāksmes, tāpēc lielāka daļa vēl nebija iepazinusies. Par šo liela diskusija neizvērtās.

Wiki Loves Earth 2017[labot pirmkodu]

Organizēšanas jautājumi, Voll, kurš nevarēja ierasties iesūtīja šādus jautājumus:

  • Voll sastādīs plānu par tehniskiem jautājumiem (sarakstiem utt.). Domā, ka viss būs labi.
  • Vai taisīsim arī konkursu Vikipēdijā (raksti par Latvijas dabu)? Papuass piedāvā rīkot arī rakstu konkursu ar nelielu balvu fondu, izveidos vajadzīgās informācijas lapas.
  • Vienojāmies, ka paliekam pie 1.-31. maija.
  • Partneri (Latvijas dabas muzejs, Dabas aizsardzības pārvalde, u.c.), Biafra uzsāks kontaktus, jo ir pazīstami cilvēki, iesaistīsies arī GreenZeb
  • Sponsori (nauda no mūsu konta (jauns grants), GEO žurnāls, Gandrs utt.)? Neviens neizrādīja entuziasmu veidot šādus sakarus. Papuass rakstīs granta pieteikumu, mēģinot aprobežoties ar līdzekļiem, kas nav iztērēti no WLM granta (ap 715 EUR, bet daļa tiks atvēlēta arī vikistipendiju programmai)
  • Žūrija (DAP, sponsori - pēc tikšanām), šo neapspriedām.

Stratēģijas diskusija[labot pirmkodu]

Papildus diskusijai viki, nedaudz apspriedām lietas arī dzīvē. Papuass mēģināja izskaidrot pamatojumu, kāpēc šāds process vispār top un kāpēc būtu jāpauž viedoklis. Feens, lai arī esot ļoti skeptisks, apsolīja sagatavot savu viedokli diskusijai, arī pārējie tika aicināti pievienot savējo.

Dažādi[labot pirmkodu]

Stratēģijas diskusijā (novirzoties no temata) Piebaldzēns piedāvāja konkrētu variantu, kā dabūt telpas ar WiFi bez maksas (NVO nams Purvciemā), klātesošie izpauda atbalstu, arī piedāvātais laiks - darba dienu vakari 18.00-21.00 visiem šķita ļoti pieņemams.