Vikipēdijas diskusija:Smilšu kaste

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai ir pieļaujama šāda rakstu pārkopēšana uz smilšu kasti? Gandrīz jau atcēlu labojumus sakarā ar vandālismu :) --SpeedKing (runāt) 13:02, 1 oktobrī, 2008 (UTC)

Varbūt var iedarbināt kādu botu, kas līdzīgi kā angļu Vikipēdijā ik pēc kāda laika tīra smilšukasti? --SpeedKing (runāt) 14:35, 1 oktobrī, 2008 (UTC)

Doma par botu ir laba. Bet kamēr tas top, par botiem varam strādāt mēs paši un teiksim katru pirmdienu nodzēst smilšu kasti pa tīro! :) --Digital1 (uzrunāt) 13:15, 16 decembrī, 2008 (UTC)

patiešām laba ideja, jo tur katru reizi sarakstīts viskautkas,bet ja kāds grib kko sākt no tīras lapas tad nekā. —Šo komentāru pievienoja 62.84.10.66 (diskusijadevums).

Tādā gadījumā tu taču vari pats nodzēst ~~Xil (saruna) 17:01, 29 aprīlī, 2009 (UTC)

Hronoloģija[labot pirmkodu]

Kur ir palikusi "Smilšu kastes" hronoloģija? --Treisijs 15:00, 17 februārī, 2011 (UTC)

Kaut kāda daļa aizgājusi uz Antonio Berni raksta hronoloģiju, bet pārējais (iespējams) ir šeit (jums adminiem laikam ka ir iespēja apskatīt dzēstu rakstu hronoloģiju).--FRK (runas/darbi) 16:07, 17 februārī, 2011 (UTC)
Jautājums tikai, vai smilškastes hronoloģija kādam vispār ir vajadzīga? --ScAvenger 17:37, 17 februārī, 2011 (UTC)
Pat ja nav vajadzīga, manuprāt, labāk tomēr ir ja tā paliek smilšu kastē, nevis piesārņo jaunā raksta hronoloģiju. Tas arī rada nelielas dīvainības statistikā (piemēram, pēc statistikas spriežot, šis raksts ir 4. visvairāk pieslīpētais raksts latviešu Vikipēdijā :) ). Protams, nekas briesmīgs jau tas nav. --Marozols 18:31, 17 februārī, 2011 (UTC)
Jā, piekrītu, beigās padomāju, ka nav labi tā pārvietot smilškasti. --Papuass 18:50, 17 februārī, 2011 (UTC)
Turklāt, ja to dara nepieredzējis lietotājs (kā tas sasodītais čīlietis) paliek nevajadzīga pāradresācija. Tām citām lapām varbūt var izdzēst attiecīgās vietas hronoloģijā... Anyway, lai nebūtu turpmāku problēmu aizsargāju lapu pret pārvietošanu ~~Xil (saruna) 07:47, 18 februārī, 2011 (UTC)

Mītelis Johans Gotfrīds Mītels Vikipēdijas raksts (Pāradresēts no Mītels) Johans Gotfrīds Mītels Johann Gottfried Müthel Johans Gotfrīds Mītels Manuprāt no valodas norams un valodas konsekvences viedokļa būtu jālatvisko Mītelis (to atbalsta Ministru Kabineta [spēkā esošie] noteikumi nr.114)- tātad pēc stiprā tradicionālā modeļa Bēbelis, Hēgelis, Hendelis, Hebelis, Hēbelis, Mendelis, Mozelis. Tas neatbilst 1960.gada Norādījumiem..., bet, kā man šķiet, atbilst latviešu valodas tendencei un katrā ziņā darbojas. No visdumjākajiem skolēniem neesmu dzirdējis Hendels. Un varbūt kāds pieredzējušāks biedrs pateiks, vai te ir īstā vieta šādām piezīmēm vai arī mēģināt labot tieši tekstā? Jāpiebilst, ka vispār ļoti ērkšķains un miglains ir ceļš uz pašu darbu. Nekur nerodu paskaidrojumu par terminiem, kas birst kā smiltis: visi rīki ir pārpilni ar pilnīgi neizpildāmiem `padomiem` - nekur taču nav paskaidrots, kas ir nekategorizētas lapas, piemēram; es nekā nesaprotu par botiem un kastēm... Izgāju lēnām cauri visu Pamācību kursu. Kāda vārna pērta, tāda nepērta...JT

Daži draudzīgi ieteikumi. :)
  1. Rakstot uzskaitījumus, vajadzētu lietot simbolu * rindas sākumā.
  2. Rakstot atbildi diskusijās, vajadzētu lietot simbolu : rindas sākumā.
  3. Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . --GreenZeb — 2011. gada 25. novembrī, plkst. 19.46 (UTC +2)
Es sakārtoju Jūsu diskusiju lapu. Par visu pārējo, cerams, mani kolēģi paskaidros. --GreenZeb — 2011. gada 25. novembrī, plkst. 19.48 (UTC +2)
Visas Vikipēdijā veiktās pēdējās izmaiņas ērtai pārskatāmībai var redzēt kreisajā pusē rīkjoslā pie izvēles "Pēdējās izmaiņas". Tā parasti ir galvenā lapa, kurai jāseko līdzi, ne Sākumlapai. Bet gan jau Jūs to zinājāt. Veiksmi šeit darboties! :) --GreenZeb — 2011. gada 25. novembrī, plkst. 19.50 (UTC +2)
Šī gan nebija īstā vieta šādai diskusijai — labāk to darīt lietotāja diskusijā. Jebkurā gadījumā, ja kas nav skaidrs, droši var jautāt. Nekategorizētas lapas ir tādas lapas, kam nav pievienotas kategorijas (īpaši radniecīgu rakstu saraksti, saites uz kuriem ir rakstu apakšā). Boti ir pieredzējušu lietotāju vadītas programmas, kas rakstos automatizēti veic darbietilpīgas rutinētas izmaiņas. "Kastes" jeb infokastes ir standartizētas veidnes vienveidīgas informācijas atainošanai līdzīga rakstura rakstos (veidne ir īpašs "apakšraksts", kas satur bieži atkārtojošos informāciju un noformējumu un ko liek rakstos, lai katrā rakstā vienu un to pašu garo tekstu vai tabulu nebūtu jāraksta pilnīgi no jauna). Pieredze nāks ar laiku, vajag tikai darboties. Neko neatgriezeniski sabojāt te nav iespējams. --ScAvenger 18:06, 25 novembrī, 2011 (UTC)

Vandalisms[labot pirmkodu]

Manuprāt vajadzētu aizliegt vandaļot arī šajā lapā, jo citādi dažas izmaiņas izskatās pretīgi. Un vai vikipēdijas noteikumi par vandalismu neskar arī šo lapu? DJ EV (diskusija) 15:55, 11 septembrī, 2012 (UTC)

Tēma/virsraksts 25.03.2013.[labot pirmkodu]

Čau, esmu jauniņais. Vēlos paeksperimentēt un redzēt kā tas viss izskatās. Tikai pagaidām neesmu atkodis, kā var normāki pievienot vienkārsu komentāru. Būtu ļoti OK, ja būtu tāda vienkārša opcija - pievienot komentāru.—Šo komentāru pievienoja Archy0 (diskusijadevums).

Ko nozīmē — pievienot komentāru? Visiem rakstiem un citām lapām ir savas diskusiju lapas, tajās var rakstīt komentārus. --ScAvenger (diskusija) 08:00, 26 martā, 2013 (EET)