Vikiprojekts:Dabas skati Vikipēdijā 2017

Vikipēdijas lapa
Par projektu Noteikumi Saraksti Papildu konkursi Partneri Jautājumi?

Dabas skati Vikipēdijā (Wiki Loves Earth) ir ikgadējs starptautisks fotokonkurss, kas notiek maijā. To rīko Vikipēdijas kopienas dalībnieki. Konkursa dalībnieki fotografē sava reģiona dabas pieminekļus un ainavas un augšupielādē to attēlus Vikikrātuvē (tā ir brīvi pieejamu multivides failu krātuve). Konkursa mērķis ir popularizēt dalībvalstu īpaši aizsargājamās dabas teritorijas.

Konkurss sākas 1. maijā un noslēgsies 31. maija vakarā. Konkursa pirmā kārta notiks valstu līmenī 30 pasaules valstīs, bet šo konkursu labākie darbi iekļūs starptautiskajā kārtā.

Konkurss radās 2013. gadā Ukrainā, ietekmējoties no cita Wikimedia kopienas konkursa «Wiki Loves Monuments», kam pieder oficiāls Ginesa pasaules rekords kā pasaulē lielākajam fotokonkursam. Iepriekšējā gadā konkursā piedalījās vairāk nekā 7000 dalībieku no 26 valstīm, iesniedzot vairāk nekā 75 000 attēlus.

Pagājušā gada konkursā uzvarēja Čedomirs Žarkovičs (Serbija) ar Stopičas kaļķakmens alas fotoattēlu.

2016. gada uzvarētāja attēls — Stopičas kaļķakmens ala

Dalība konkursā pieejama ikvienam fotoaparāta īpašniekam — lai iesniegtu savus attēlus, aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā jāizvēlas atbilstošā saite, kas ļaus ielādēt attēlus Wikimedia Commons brīvo attēlu krātuvē. Visi iesniegtie attēli tiek publicēti saskaņā ar brīvu licenci, ļaujot tos neierobežoti izmantot gan Vikipēdijā, gan citiem mērķiem.

Ārējās saites[labot pirmkodu]

Seko jaunumiem sociālajos tīklos[labot pirmkodu]