Sastrēgumstunda

Vikipēdijas lapa
Sastrēgumstunda
Sastrēgumstunda
Žanrs diskusija
Attīstījis Latvijas Televīzijas Ziņu dienests/Aktuālās informācijas raidījumu nodaļa
Režisors
Vadītājs
Valsts Karogs: Latvija Latvija
Valoda(s) latviešu
Izstrāde
Izpildproducents (-i) Žanete Ostreiko
Redaktors
Filmēšanas vieta Latvijas Televīzijas augstceltne, Zaķusala, Rīga
Sērijas garums
  • 60-70 minūtes
Kompānija "Latvijas Televīzija"
Translācija
TV kanāls Latvijas Televīzija
Translācijas periods 2011. gada 16. novembris — 2015. gada 13. jūlijs
TV kanāls Latvijā LTV1
Ārējās saites
Oficiālā mājaslapa

"Sastrēgumstunda" bija Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta un Aktuālās informācijas raidījumu nodaļas veidots raidījums. "Sastrēgumstundas" mērķis - ne tikai analizēt konfliktus un pretrunas politiskajos, ekonomiskajos un citos Latvijas iedzīvotājiem svarīgos jautājumos, bet identificēt problēmu un meklēt risinājumu. Tā vadītāji bija LTV ZD žurnālists Gundars Rēders, LTV ZD žurnāliste (tagad LTV korespondente Briselē) Ilze Nagla, kā arī bijušais LNT ziņu moderators Ģirts Timrots.[1] Interesanti, ka 20. gs. 90. gadu beigās Timrots savu karjeru TV sāka Latvijas Televīzijā kā rīta programmas vadītājs.[2]

Raidījums pirmo reizi kanāla LTV1 ēterā bija 2011. gada 16. novembrī. Raidījums "Sastrēgumstunda" bija daļējs pēctecis žurnālista Jāņa Dombura vadītajam raidījumam "Kas notiek Latvijā?". Tāpat kā J. Dombura vadītais raidījums, arī "Sastrēgumstunda" Latvijas Televīzijā bija redzema trešdienās, plkst. 21.20.[3]

Raidījumam "Sastrēgumstunda" laika gaitā ir mainījies studijas izkārtojums, raidījuma satura koncepts, kā arī raidījuma galviņa (intro) ir piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas.

Uz raidījuma filmēšanu sākotnēji tika aicinātas trīs puses - raidījuma viesi, eksperti (viesi ar ekspertiem arī savstarpēji diskutēja) un trešā puse - skatītāji, cilvēki no dažādām Latvijas vietām, ar dažādu nodarbošānās veidu. Vēlākajos raidījuma filmēšanas gados diskusija bija tikai starp raidījuma vadītāju un politiķiem/ekspertiem. Raidījuma laikā tika nodrošināts telefonbalsojums, kur skatītāji otrpus ekrānam varēja izteikt savu viedokli, piezvanot uz kādu no tālruņiem, kurš bija saistīts ar konkrēto jautājumu.

Raidījuma pēdējā diskusijas (2015. gada 13. jūlijā) tēma: "Kāpēc radās sarežģījumi Skolu jaunatnes svētkos?". Uz diskusiju raidījuma vadītājs Gundars Rēders aicināja gan toreizējo Izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili, gan svētku izpilddirektori Agru Bērziņu un citus atbildīgos par radušos situāciju.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]