ABC (būvniecības katalogs)

Vikipēdijas lapa

ABC ir profesionālais būvniecības katalogs un pirmoreiz tas tika izdots 1995. gadā ar nosaukumu "ABC Latvija". 1995./96. gada katalogs sastāvēja no trim izdevumiem - "Rietumlatvija", "Centrālā Latvija" un "Austrumlatvija". 1996./97. gada izdevumā visa informācija tika apkopota vienā katalogā, un turpmāk tas tiek izdots reizi gadā. No 2000. gada katra izdevuma vāku grezno Arhitektūras gada skates laureāta darbs.

Rīgā, 2003. gada 13. augustā, Arhitektu namā tika parakstīts četrpusējs līgums starp Latvijas Arhitektu savienību, EM Būvniecības departamentu, Latvijas Būvnieku asociāciju un Latvijas Būvinženieru savienību par sadarbību arhitektūras, būvniecības un celtniecības datubāzes izveidē. Šī vienošanās nodrošina informāciju par jaunumiem būvniecības uzraudzībā, būvniecības procesa kārtību, aktuālākajiem būvniecību regulējošiem dokumentiem, iekļaujot aktuālākos sertificētu nozares speciālistu un licencētu uzņēmumu sarakstus.

2003. gadā izveidoja kataloga analogu internetā www.abc-online.lv, bet 2005. gadā tika reģistrēta domēna www.abc.lv adrese.

"abc.lv" kataloga galvenās tēmas un sadaļas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Informatīvā daļa[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atrodami Latvijas būvnormatīvi un noteikumi, to aktualitātes, kā arī plašākais nozares sertificēto un licencēto fizisko un juridisko personu sarakstu apkopojums. Tostarp: sertificētie arhitekti un LAS biedri; licencētie projektēšanas biroji un būvfirmas; sertificētie būvinženieri un būvtehniķi; sertificētie elektrospeciālisti utt.

Nozaru daļa[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atrodami Latvijas uzņēmumi, kas strādā ar arhitektūru, būvniecību un celtniecību saistītās nozarēs. Alfabētiskā daļa — visu katalogā publicēto uzņēmumu saraksts alfabēta secībā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]