ATP ranga pirmo numuru saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

ATP ranga pirmo numuru saraksts ir Tenisa profesionāļu asociācijas veidotā ranga līderu saraksts.

Kopš profesionālā ATP ranga ieviešanas 1973. gadā vienspēļu ranga līdera statusā ir bijuši 26 spēlētāji. Visilgāk (302 nedēļas) ranga līdera godā ir bijis šveicietis Rodžers Federers, viņam arī pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līdera godā (237 nedēļas). Pašreizējais ranga līderis vienspēlēs ir Rodžers Federers.

Dubultspēļu ranga līdera statusā ir bijuši 46 spēlētāji. Visilgāk (360 nedēļas) ranga līdera godā ir bijis ASV pārstāvis Maiks Braiens, Džonam Makinrojam pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līdera godā (108 nedēļas). Pašreizējie ranga līderi dubultspēlēs ir amerikāņi Maiks un Bobs Braiens.

Ranga līderis ir tas tenisists, kas pēdējo 52 nedēļu laikā ir sakrājis visvairāk punktu. Rangs tiek atjaunināts un publicēts gandrīz katru pirmdienu.

Ranga līderi vienspēlēs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ilje Nestase kļuva par pirmo ranga līderi vienspēlēs 1973. gada 23. augustā
Rodžeram Federeram pieder rekords ranga augšgalā - 302 nedēļas
Pašreizējais ranga līderis Rafaels Nadals
NPK Valsts Spēlētājs Sākuma datums Beigu datums Nedēļas 1. vietā Nedēļas kopā
1
Valsts karogs: Rumānija Ilje Nestase 1973. gada 23. augustā 1974. gada 2. jūnijā 40 40
2
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Ņūkombs 1974. gada 3. jūnijā 1974. gada 28. jūlijā 8 8
3
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss 1974. gada 29. jūlijā 1977. gada 22. augustā 160 160
4
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs 1977. gada 23. augustā 1977. gada 29. augustā 1 1
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (2) 1977. gada 30. augustā 1979. gada 8. aprīlī 84 244
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs (2) 1979. gada 9. aprīlī 1979. gada 20. maijā 6 7
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (3) 1979. gada 21. maijā 1979. gada 8. jūlijā 7 251
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs (3) 1979. gada 9. jūlijā 1980. gada 2. martā 34 41
5
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs 1980. gada 3. martā 1980. gada 23. martā 3 3
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs (4) 1980. gada 24. martā 1980. gada 10. augustā 20 61
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (2) 1980. gada 11. augustā 1980. gada 17. augustā 1 4
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs (5) 1980. gada 18. augustā 1981. gada 5. jūlijā 46 107
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (3) 1981. gada 6. jūlijā 1981. gada 19. jūlijā 2 6
Valsts karogs: Zviedrija Bjērns Borgs (6) 1981. gada 20. jūlijā 1981. gada 2. augustā 2 109
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (4) 1981. gada 3. augustā 1982. gada 12. septembrī 58 64
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (4) 1982. gada 13. septembrī 1982. gada 31. oktobrī 7 258
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (5) 1982. gada 1. novembrī 1982. gada 7. novembrī 1 65
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (5) 1982. gada 8. novembrī 1982. gada 14. novembrī 1 259
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (6) 1982. gada 15. novembrī 1983. gada 30. janvārī 11 76
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (6) 1983. gada 31. janvārī 1983. gada 6. februārī 1 260
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (7) 1983. gada 7. februārī 1983. gada 13. februārī 1 77
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (7) 1983. gada 14. februārī 1983. gada 27. februārī 2 262
6
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls 1983. gada 28. februārī 1983. gada 15. maijā 11 11
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (8) 1983. gada 16. maijā 1983. gada 5. jūnijā 3 265
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (8) 1983. gada 6. jūnijā 1983. gada 12. jūnijā 1 78
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Konorss (9) 1983. gada 13. jūnijā 1983. gada 3. jūlijā 3 268
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (9) 1983. gada 4. jūlijā 1983. gada 30. oktobrī 17 95
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (2) 1983. gada 31. oktobrī 1983. gada 11. decembrī 6 17
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (10) 1983. gada 12. decembrī 1984. gada 8. janvārī 4 99
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (3) 1984. gada 9. janvārī 1984. gada 11. martā 9 26
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (11) 1984. gada 12. martā 1984. gada 10. jūnijā 13 112
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (4) 1984. gada 11. jūnijā 1984. gada 17. jūnijā 1 27
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (12) 1984. gada 18. jūnijā 1984. gada 8. jūlijā 3 115
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (5) 1984. gada 9. jūlijā 1984. gada 12. augustā 5 32
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (13) 1984. gada 13. augustā 1985. gada 18. augustā 53 168
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (6) 1985. gada 19. augustā 1985. gada 25. augustā 1 33
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džons Makinrojs (14) 1985. gada 26. augustā 1985. gada 8. septembrī 2 170
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (7) 1985. gada 9. septembrī 1988. gada 11. septembrī 157 190
7
Valsts karogs: Zviedrija Matss Vilanders 1988. gada 12. septembrī 1989. gada 29. janvārī 20 20
Valsts karogs: Čehoslovākija Ivans Lendls (8) 1989. gada 30. janvārī 1990. gada 12. augustā 80 270
8
Valsts karogs: Zviedrija Stēfans Ēdbergs 1990. gada 13. augustā 1991. gada 27. janvārī 24 24
9
Valsts karogs: Vācija Boriss Bekers 1991. gada 28. janvārī 1991. gada 17. februārī 3 3
Valsts karogs: Zviedrija Stēfans Ēdbergs (2) 1991. gada 18. februārī 1991. gada 7. jūlijā 20 44
Valsts karogs: Vācija Boriss Bekers (2) 1991. gada 8. jūlijā 1991. gada 8. septembrī 9 12
Valsts karogs: Zviedrija Stēfans Ēdbergs (3) 1991. gada 9. septembrī 1992. gada 9. februārī 22 66
10
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džims Kurjē 1992. gada 10. februārī 1992. gada 22. martā 6 6
Valsts karogs: Zviedrija Stēfans Ēdbergs (4) 1992. gada 23. martā 1992. gada 12. aprīlī 3 69
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džims Kurjē (2) 1992. gada 13. aprīlī 1992. gada 13. septembrī 22 28
Valsts karogs: Zviedrija Stēfans Ēdbergs (5) 1992. gada 14. septembrī 1992. gada 4. oktobrī 3 72
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džims Kurjē (3) 1992. gada 5. oktobrī 1993. gada 11. aprīlī 27 55
11
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass 1993. gada 12. aprīlī 1993. gada 22. augustā 19 19
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džims Kurjē (4) 1993. gada 23. augustā 1993. gada 12. septembrī 3 58
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (2) 1993. gada 13. septembrī 1995. gada 9. aprīlī 82 101
12
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi 1995. gada 10. aprīlī 1995. gada 5. novembrī 30 30
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (3) 1995. gada 6. novembrī 1996. gada 28. janvārī 12 113
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi (2) 1996. gada 29. janvārī 1996. gada 11. februārī 2 32
13
Valsts karogs: Austrija Tomass Musters 1996. gada 12. februārī 1996. gada 18. februārī 1 1
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (4) 1996. gada 19. februārī 1996. gada 10. martā 3 116
Valsts karogs: Austrija Tomass Musters (2) 1996. gada 11. martā 1996. gada 14. aprīlī 5 6
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (5) 1996. gada 15. aprīlī 1998. gada 29. martā 102 218
14
Valsts karogs: Čīle Marselo Rioss 1998. gada 30. martā 1998. gada 26. aprīlī 4 4
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (6) 1998. gada 27. aprīlī 1998. gada 9. augustā 15 233
Valsts karogs: Čīle Marselo Rioss (2) 1998. gada 10. augustā 1998. gada 23. augustā 2 6
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (7) 1998. gada 24. augustā 1999. gada 14. martā 29 262
15
Valsts karogs: Spānija Karloss Moija 1999. gada 15. martā 1999. gada 28. martā 2 2
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (8) 1999. gada 29. martā 1999. gada 2. maijā 5 267
16
Valsts karogs: Krievija Jevgēņijs Kafeļņikovs 1999. gada 3. maijā 1999. gada 13. jūnijā 6 6
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (9) 1999. gada 14. jūnijā 1999. gada 4. jūlijā 3 270
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi (3) 1999. gada 5. jūlijā 1999. gada 25. jūlijā 3 35
17
Valsts karogs: Austrālija Patriks Rafters 1999. gada 26. jūlijā 1999. gada 1. augustā 1 1
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (10) 1999. gada 2. augustā 1999. gada 12. septembrī 6 276
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi (4) 1999. gada 13. septembrī 2000. gada 10. septembrī 52 87
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīts Samprass (11) 2000. gada 11. septembrī 2000. gada 19. novembrī 10 286
18
Valsts karogs: Krievija Marats Safins 2000. gada 20. novembrī 2000. gada 3. decembrī 2 2
19
Valsts karogs: Brazīlija Gustavo Kuertens 2000. gada 4. decembrī 2001. gada 28. janvārī 8 8
Valsts karogs: Krievija Marats Safins (2) 2001. gada 29. janvārī 2001. gada 25. februārī 4 6
Valsts karogs: Brazīlija Gustavo Kuertens (2) 2001. gada 26. februārī 2001. gada 1. aprīlī 5 13
Valsts karogs: Krievija Marats Safins (3) 2001. gada 2. aprīlī 2001. gada 22. aprīlī 3 9
Valsts karogs: Brazīlija Gustavo Kuertens (3) 2001. gada 23. aprīlī 2001. gada 18. novembrī 30 43
20
Valsts karogs: Austrālija Leitons Hjūits 2001. gada 19. novembrī 2003. gada 27. aprīlī 75 75
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi (5) 2003. gada 28. aprīlī 2003. gada 11. maijā 2 89
Valsts karogs: Austrālija Leitons Hjūits (2) 2003. gada 10. maijā 2003. gada 15. jūnijā 5 80
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Andrē Agasi (6) 2003. gada 16. jūnijā 2003. gada 7. septembrī 12 101
21
Valsts karogs: Spānija Huans Karloss Ferero 2003. gada 8. septembrī 2003. gada 2. novembrī 8 8
22
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Endijs Rodiks 2003. gada 3. novembrī 2004. gada 1. februārī 13 13
23
Valsts karogs: Šveice Rodžers Federers 2004. gada 2. februārī 2008. gada 17. augustā 237 237
24
Valsts karogs: Spānija Rafaels Nadals 2008. gada 18. augustā 2009. gada 5. jūlijā 46 46
Valsts karogs: Šveice Rodžers Federers (2) 2009. gada 6. jūlijā 2010. gada 6. jūnijā 48 285
Valsts karogs: Spānija Rafaels Nadals (2) 2010. gada 7. jūnijā 2011. gada 3. jūlijā 56 102
25
Valsts karogs: Serbija Novaks Džokovičs 2011. gada 4. jūlijā 2012. gada 8. jūlijā 53 53
Valsts karogs: Šveice Rodžers Federers (3) 2012. gada 9. jūlijā 2012. gada 4. novembrī 17 302
Valsts karogs: Serbija Novaks Džokovičs (2) 2012. gada 5. novembrī 2013. gada 6. oktobrī 48 101
Valsts karogs: Spānija Rafaels Nadals (3) 2013. gada 7. oktobrī 2014. gada 6. jūlijā 39 141
Valsts karogs: Serbija Novaks Džokovičs (3) 2014. gada 7. jūlijā 2016. gada 6. novembrī 122 233
26
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Endijs Marijs 2016. gada 7. novembrī 2017. gada 20. augustā 41 41
Valsts karogs: Spānija Rafaels Nadals (4) 2017. gada 21. augustā 2018. gada 18. februārī 26 167
Valsts karogs: Šveice Rodžers Federers (4) 2018. gada 19. februārī Pašlaik 4 306

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]