WTA ranga pirmo numuru saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

WTA ranga pirmo numuru saraksts ir Sieviešu tenisa asociācijas veidotā ranga līderu saraksts.

Kopš profesionālā WTA ranga ieviešanas 1975. gadā vienspēļu ranga līderes statusā ir bijusi 21 spēlētāja. Visilgāk (377 nedēļas) ranga līderes godā ir bijusi vāciete Štefi Grafa, viņai arī pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līderes godā (186 nedēļas). Pašreizējā ranga līdere vienspēlēs ir amerikāniete Serena Viljamsa.

Dubultspēļu ranga līderes statusā ir bijušas 30 spēlētājas. Visilgāk (377 nedēļas) ranga līderes godā ir bijusi ASV pārstāve Martina Navrātilova, viņai arī pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līderes godā (181 nedēļa). Pašreizējās ranga līderes dubultspēlēs ir itālietes Sāra Errāni un Roberta Vinči. Ranga līderes godā ir bijusi arī Latvijas pārstāve Larisa Neilande (4 nedēļas).

Ranga līdere ir tā tenisiste, kas pēdējo 52 nedēļu laikā ir sakrājusi visvairāk punktu. Rangs tiek atjaunināts un publicēts gandrīz katru pirmdienu.

Ranga līderes vienspēlēs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

NPK Valsts Spēlētāja Nedēļas 1. vietā Laika posms
1 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Krisa Everte 260 1975—1985
2 Valsts karogs: Austrālija Evona Gulagonga 2 1976
3 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Martina Navrātilova 332 1978—1987
4 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Treisija Ostina 21 1980
5 Valsts karogs: Rietumvācija/Valsts karogs: Vācija Štefi Grafa 377 1987—1997
6 Valsts karogs: Dienvidslāvija/Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Monika Seleša 178 1991—1996
7 Valsts karogs: Spānija Aranča Sančesa Vikario 12 1995
8 Valsts karogs: Šveice Martina Hingisa 209 1997—2001
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lindseja Devenporta 98 1998—2006
10 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Dženifera Kapriati 17 2001—2002
11 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Venusa Viljamsa 11 2002
12 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Serena Viljamsa 281 2002—pašlaik
13 Valsts karogs: Beļģija Kima Kleistersa 20 2003—2011
14 Valsts karogs: Beļģija Žustīne Enāna 117 2003—2008
15 Valsts karogs: Francija Amēlija Moresmo 39 2004—2006
16 Valsts karogs: Krievija Marija Šarapova 21 2005—2012
17 Valsts karogs: Serbija Ana Ivanoviča 12 2008
18 Valsts karogs: Serbija Jeļena Jankoviča 18 2008—2009
19 Valsts karogs: Krievija Dinara Safina 26 2009
20 Valsts karogs: Dānija Karolīna Vozņacka 67 2010—2012
21 Valsts karogs: Baltkrievija Viktorija Azarenka 51 2012—2013

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]