Albāno Karrīzi

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Albano Karrisi)
Albāno Karrīzi
Galvenā informācija
Dzimis Albāno Karrīzi
1943. gada 20. maijā
Karogs: Itālija Itālija
Žanri Pops
Darbības gadi 1965 - pašlaik
Izdevēji EMI Italia
Mājaslapa www.albanocarrisi.it

Albāno Karrīzi (itāļu: Albano Antonio Carrisi; dzimis 1943. gada 20. maijā Itālijā), labāk pazīstams ar savu skatuves vārdu Al Bano, ir itāļu mūziķis.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Albano piedzima Dienviditālijā, kur viņš dzīvo joprojām.

Viņa māte nosauca Albano tieši šādā vārdā, jo viņa tēvs cīnījās Albānijā Itālijas armijā Otrajā pasaules karā.

Viņš debitēja 1966. gadā Itālijas konkursā "Festival delle Rose", ar piedalīšanos konkursā viņš debitēja ar TV ekrānos. Viņš uzvarēja Itālijas dziesmu konkursā "Disco per l'Estate" ar dziesmu "Pensando a te" 1968. gadā. Pēc šīs uzvaras viņš ierakstīja tādus hitus kā "La siepe" un "Nel sole".

Drīz pēc uzvaras viņš sāka muzikālu sadarbību ar Romīnu Paueru (amerikāņu aktiera Tairona Pauera meita), ar kuru apprecējās 1970. gadā. Pēc viņu laulības, viņi ierakstīja dziesmu "Storia di due innamorati". Viņu abu duets Albano & Romina Pauera pastāvēja gandrīz 30 gadus; viņu darbi bija sevišķi populāri Itālijā un Vācijā.

Viņi izdeva albumu Dialogo 1975. gadā un piedalījās 1976. gada Eirovīzijā ar dziesmu "We'll Live It All Again". Viņi dziedāja dziesmu "Sharazan" 1981. gadā un vēlāk viņi piedalījās Sanremo mūzikas festivālā ar dziesmu "Felicità". Viņi uzvarēja 1984. gadā ar dziesmu "Ci sarà" un vēlreiz piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā 1985. gadā Gēteborgā ar "Magic Oh Magic". Šī dziesma ieguva 7. vietu. Vēl viena no slavenākajām dziesmām ir "Cara Terra mia", kura veiksmīgi startēja Sanremo mūzikas festivālā. Albums Oggi sposi iznāca 1991. gadā.

Albano atsāka savu solokarjeru 1996. gadā ar albumu È la mia vita, kas sekoja pēc albuma Verso il sole 1997. gadā un Ancora in volo 1999. gadā (šajā gadā izjuka gan duets, gan laulības dzīve ar Rominu). 2000. gadā, Albano atgriezās uz Eirovīzijā, iedziedot bekvokālu Šveices dziesmai "La Vita Cose", kura tika izpildīta itāļu valodā. Dziesmu izpilda Džeins Bogarts. Dziesma ierindojās 20.vietā Stokholmā.

2005. gadā viņš startēja Itālijas konkursā "L'isola dei Famosi" (Itālijas versijā šovam "Celebrity Survivor") ar savu meitu Romīnu Karrisi. Albano atkal startēja Sanremo mūzikas festivālā ar dziesmu "Nel Perdono", viņš ieguva 2.vietu.

Albano vēl joprojām ceļo visur pasaulē. Viņš ir biežs viesis Itālijas televīzijā. Līdz šim viņa ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 165 miljonos kopiju.

Albano izauga klausīdamies un arī aizraujoties ar operas mūziku. Viņš ir izdevis vairākus operas albumus. Viņa vislabāk zināmais soloalbums bija 1997. gadā izdotais albums Concerto Classico.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]