Andris Ezeriņš

Vikipēdijas lapa
Andris Ezeriņš
Dzimis 1947. gada 30. decembrī
Miris 2016. gada 28. februārī (68 gadu vecumā)
Tautība latvietis

Andris Ezeriņš (dzimis 1947. gada 30. decembrī, miris 2016. gada 28. februārī) bija latviešu horeogrāfs, Deju svētku Goda virsvadītājs, ilggadējais Madonas rajona deju kolektīvu virsvadītājs, Tautas deju ansambļa “Vidzeme” mākslinieciskais vadītājs.

Dzīvi un profesionālo darbību saistījis ar Madonu un tās apkārtni. Mācījies Cesvaines internātskolā un Madonas vidusskolā, 1973. gadā beidzis Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtu kā basketbola treneris. Dejot sācis Internātskolā pie skolotājas Līvijas Maliņas, divpadsmit gadus dejojis Tautas deju ansamblī “Vidzeme” pie Dzidras Rubenes, no kā pārņēmis un turpinājis latviešu dejas tradīcijas.

Andris Ezeriņš ir vairāk nekā 20 deju autors, Jaunrades deju konkursā prēmēti viņa “Leivergroga danči” (1996). 1997. gada dejotāju aptaujā par gada populārāko deju atzīts “Leiveris”. XI Deju svētkos (1993) bija Vidzemes vēsturiskā novada dejotāju uzveduma “Saules deja” virsvadītājs. XII Deju svētkos (1998) Vidzemes uzvedumā viņš iestudēja savas divas dejas “Leiveri” un “Lai tā būda rūc”.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]