Armands Sīlītis

Vikipēdijas lapa
Armands Sīlītis
Armands Sīlītis 2021. gadā
Armands Sīlītis 2021. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1992. gada 24. oktobrī (31 gads)
Valsts karogs: Latvija Cēsis, Cēsu rajons, Latvija
Tautība latvietis
Zinātniskā darbība
Zinātniskais grāds M.sc.ing
Alma mater Rīgas Tehniskā universitāte

Armands Sīlītis (dzimis 1992. gada 24. oktobrī Cēsīs) ir latviešu elektroinženieris, pedagogs un Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu studiju un zinātnes centra direktors.[1] Rīgas Tehniskās universitātes Absolventu asociācijas valdes loceklis.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis Cēsīs, 1992. gadā. Pabeidza mācības Cēsu 2. vidusskolā, 2016. gadā absolvēja Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāti, iegūstot elektroinženiera kvalifikāciju.

Laikā no 2014. līdz 2016. gadam valdes priekšsēdētājs uzņēmumā SIA "SolarDot". Kopš 2016. gada strādā dažādos amatos Rīgas Tehniskā universitātes Cēsu filiālē un Cēsu novada skolās. Kopš 2017. gada strādā Rīgas Tehniskajā universitātē kā laboratorijas vadītājs un lektors, izveidojis inovāciju un prototipēšanas laboratoriju Cēsīs "theLAB Cēsis". Vada vairākas interešu izglītības nodarbības jauniešiem Latvijā. Kopš 2017. gada strādā Cēsu Bērnu un jauniešu centrā "Spārni". Kopš 2019. gada RTU filiāļu padomē ievēlēts par RTU Cēsu filiāles direktoru aizstājot priekšteci Alvi Sokolovu.

Kopš 2021. gada janvāra uzsācis studijas doktorantūrā ar promocijas darba tēmu "Regulējamas piedziņas sistēmas ar bezrievu maiņstrāvas dzinēju izpēte un izstrāde".

Ir Rīgas Tehniskās universitātes Absolventu asociācijas valdes loceklis; Vispasaules Elektroinženieru asociācijas IEEE biedrs.

Zinātniskās darbības virzieni: industriālā elektronika, bezrievu diznēji elektriskā piedziņa, viedās teoloģijas, elektromehāniskie pārveidotāji, maiņstrāvas un speciālās elektriskās mašīnas, energoelektronikas iekārtas un to vadības sistēmas. Uzrakstītas zinātniskās publikācijas angļu valodā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]