Autosports Latvijā

Vikipēdijas lapa

Autosports Latvijā ir viens no populārākajiem sporta veidiem.[1] Tiek rīkoti vairāki vietējie autosporta čempionāti, piemēram, Latvijas Rallija čempionāts. Sadarbībā ar citām valstīm tiek rīkots NEZ salonautomobiļu čempionāts un Formula Baltic sacīkstes.

Pašlaik neviens latvietis nav kļuvis par pasaules čempionu nevienā no autosporta disciplīnām. Gan Andis[2], gan Māris Neikšāns[3] ir braukuši Somijas rallijā, kas tika rīkots Pasaules rallija čempionāta ietvaros, tomēr nevienā citā posmā latvieši nav piedalījušies. Atklāto riteņu sacīkstēs pašlaik tuvu Formula 1 ir gan Haralds Šlēgelmilhs, kas jau ir braucis Āzijas GP2 (Formula 1 satelītsērija) sacensībās, gan Karlīne Štāla, kas piedalījās Vācijas F3. Reinis Nitišs un Jānis Baumanis piedalās FIA pasaules rallijkrosa čempionātā (FIA World Rally Championship).

Starptautiskajā autosportā panākumus ir guvuši Riga RRT rallijreidu komandas pārstāvji, kas ar Andra Dambja projektētajiem OSCar spēkratiem slavenajā Dakaras rallijā ir spējuši tikt labāko trīsdesmitniekā. Komanda ir izcīnījusi pjedestālus citos rallijreidos.[4]

Baltijas līmeņa autosporta sacensības Latvijā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Slavenu Latvijas autosportistu uzskaitījums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kartingi un atklāto riteņu sacīkstes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Salonautomobiļu sacīkstes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autorallijs un rallijreidi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autokross, rallijkross un folkreiss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Par LAF prezidentu ievēlēts Dainars Dambergs». iAuto. 20.03.2006.
  2. «Andis Neikšāns dodas uz pasaules čempionātu autorallijā». TvNET Auto. 01.08.2005.
  3. «Somijas ralliju uzsācis arī Māris Neikšāns». DELFI Autosports. 03.08.2007.
  4. «Komandas Vēsture». Riga Rally Raid Team. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2008. gada 10. jūnijā. Skatīts: 2008. gada 13. jūnijā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]