BTA Baltic Insurance Company

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no BTA)
AAS BTA Baltic Insurance Company
Tips apdrošināšanas akciju sabiedrība
Darbības joma finanses
Dibināts 2014. gads (1993. gads)
Galvenais birojs Rīga, Karogs: Latvija Latvija
Pakalpojumi "nedzīvības" apdrošināšana
Īpašnieks(-i) Vienna Insurance Group, Karogs: Austrija Austrija
Tīmekļa vietne www.bta.lv

Apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA Baltic Insurance Company ir Latvijā reģistrēts uzņēmums, kas nodarbojas ar dažāda veida apdrošināšanu, izņemot dzīvības apdrošināšanu. Tas ir dibināts 2014. gadā, reorganizējot BTA Insurance Company SE. Galvenais birojs atrodas Rīgā. Sabiedrības īpašnieks ir Austrijas apdrošinātājs Vienna Insurance Group AG (VIG).

BTA Baltic Insurance Company ir 154 pārdošanas struktūrvienības visā Baltijā.[1]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Logotips līdz 2017. gada maijam

1993. gada 1. novembrī dibināta AS Baltijas Transporta apdrošināšana.

2002. gadā atvērta filiāle Lietuvā. 2004. gada 10. aprīlī apdrošināšanas sabiedrība pārdēvēta par AAS BTA. 2006. gadā atvērta filiāle Igaunijā. Vēlāk atvērtas filiāles arī citās Eiropas valstīs.

2011. gada 15. februārī uzņēmums pārreģistrēts par Eiropas komercsabiedrību, kļūstot par SE BTA. 2011. gada 3. jūnijā tā nosaukums mainīts uz BTA Insurance Company SE.

2014. gada 28. oktobrī dibināts BTA Insurance Company SE meitas uzņēmums AAS BTA Baltic Insurance Company ar mērķi atdalīt Baltijas operācijas no pārējās Eiropas biznesa. 2015. gada 10. jūnijā BTA Baltic Insurance Company no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas saņēma licences apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai. 27. jūnijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija atļāva BTA Insurance Company SE Baltijas valstu apdrošināšanas portfeli nodot meitas uzņēmumam AAS BTA Baltic Insurance Company. 1. jūlijā BTA pabeidza reorganizāciju.

2015. gada 28. decembrī paziņots, ka panākta vienošanās ar Austrijas apdrošinātāju Vienna Insurance Group AG par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār AAS BTA Baltic Insurance Company.[1] Darījumu atļāva Finanšu un kapitāla tirgus komisija. 2016. gada maija sākumā paziņots, ka VIG iegādājies 90 % BTA Baltic Insurance Company akciju. VIG ir tiesības nākamajos sešos gados izpirkt pārējos 10 % akciju.[2] 2016. gada 2. novembrī 10 % kapitāldaļu turētāja BTA Insurance Company SE nosaukums mainīts uz Balcia Insurance SE.[3]

2017. gada 1. augustā paziņots, ka BTA Baltic Insurance Company tiks pievienots cits VIG grupas uzņēmums InterRisk Vienna Insurance Group, kas darbojās Latvijā un Lietuvā;[4] reorganizācija pabeigta 27. decembrī.

2020. gada 29. oktobrī tika paziņots, ka Vienna Insurance Group kļuvis par vienīgo BTA Baltic Insurance Company īpašnieku. Līdz šim 9,17 % akciju piederēja uzņēmumam Balcia Insurance SE, kuras patiesie labuma guvēji bija Gints Dandzbergs, Marts Dandzbergs un Pauls Dandzbergs.[5]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]