Baptistu ticības apliecība (1689)

Vikipēdijas lapa

1689. gada Baptistu ticības apliecība, saukta arī par Otro Londonas Baptistu apliecību, ir izklāsts par kristīgo ticību no baptistu skatu punkta, kuri pieturējās pie kalvinisma pārliecības par glābšanu. Šo ticības apliecību, tāpat kā Vestministeras ticības apliecību (1646) un Savojas deklarāciju (1658) sarakstīja puritāņi, kuri vēlējās, lai viņu baznīca atspoguļotu biblisku mācību. Tādēļ, ka to pieņēma arī Filadelfijas Baptistu apvienība, tā tiek saukta arī par Filadelfijas ticības apliecību.[1]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ticības apliecība tika pirmo reizi publicēta Londonā 1677. gadā ar nosaukumu "Ticības apliecība, celta priekšā no daudzu draudžu kristiešu brāļiem un vecajiem, kristīti pēc viņu ticības apliecības Londonā un tautā. Ar pielikumiem par kristībām." Tā tika balstīta uz Vestministeres ticības apliecību (1646) un Savojas deklarāciju (1658), ar labojumiem, lai atspoguļotu Baptistu pārliecību par kristībām un draudzes pārvaldību. Tā tika izdota vēlreiz, ar tādu pašu noaukumu, 1688. un 1689. gadā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Schaff, P (1882), "The Baptist Confession of 1688 (The Philadelphia Confession)", The Creeds of Christendom, with a History and Critical Notes, III: The Evangelical Protestant Creeds, with Translations, New York: Harper & Bros.